Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Alan Fitzpatrick nastupa prvi put u Beogradu
Alan Fitzpatrick
Alan Fitzpatrick

Alan Fitzpatrick nastupa prvi put u Beogradu

DJ i producent, Alan Fitzpatrick, u subotu, 15. novembra, u Hangaru kod Luke Beograd (Knežopoljska 3), prvi put gostuje u srpskoj prestonici i to na Lucky Records žurci.

Ozbiljnu svetsku reputaciju Alan Fitzpatrick zaslužio je radom za popularnu etiketu „Drumcode“, gde je razvio sposobnost da sjedini različite stilove u sopstvenoj produkciji. Izdanja kao što su „Skeksis“, „Always Something for Nothing“, „For an Endless Night“ i „Prometheus“ najbolji su pokazatelji Alanove veštine da napravi univerzalne popularne tehno trake, koje uvek ostvare kontakt sa raznovrsnom publikom.

Ovakva produkcija i pozitivne reakcije, otvorile su mu put do popularnih klubova širom sveta. Njegov set iz 2011. godine, za BBC Radio 1 Essential Mix naišao je na odobravanje, kako od starih, tako i od novih fanova. U ovoj godini je između ostalog uradio izdanja za etikete „My Favorite Robot“ i „Quartz Records“ i remiks klasika Stevie V-ja, „Dirty Cash“, iz ranih 90-ih, koji naginje ka haus zvuku.

Pošto se 2009. godine pridružio poznatoj etiketi Drumcode, Alan Fitzpatrick postao je tražen širom sveta. Od tada je objavio deset samostalnih EP-jeva, a poslednji „Turn Down The Lights“ objavljen je pre nedelju dana, pa će domaća publika imati priliku da premijerno čuje nov materijal.

Iako je bukiran svakog vikenda, Alan već radi na izdanju koje priprema za sledeću godinu. Planira novi album za Drumcode i remiks za špansku etiketu Suara. Ovog meseca izašla je posebna ploča „orange vinyl“ sa njegovom trakom „Solaris“, objavljena u samo 300 primeraka.

Našoj publici hrvatsku elektronsku scenu predstaviće Petar Dundov, jedan od pionira tehno muzike na ovim prostorima, koji je svoja prva izdanja objavio davne 1993. godine, pod pseudonimom Unreal. Dundov je tražen širom sveta, a iza sebe ima više od 50 singl izdanja i nekoliko samostalnih albuma. Uz zvezdu večeri, nastupiće i beogradski producent DJ Speedy i subotički DJ Dfndr.

Sa kampanjom „Dance More, Drink Slow“ Heineken i ovog puta poziva na odgovornu konzumaciju.

Ograničeni broj ulaznica u prodaji je po promotivnoj ceni od 690 dinara na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na biletarnicama Doma omladine Beograda i Kombank arene. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.