Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Beč: Supermarket umetnosti od 5. novembra
Supermarket umetnosti (fotografija: Kunstsupermarkt)
Supermarket umetnosti (fotografija: Kunstsupermarkt)

Beč: Supermarket umetnosti od 5. novembra

Najveći događaj savremene umetnosti u Austriji – Supermarket umetnosti – po osmi put će biti održan u Beču, od 5. novembra do 24. januara 2015. godine.

Tokom 11 nedelja 90 austrijskih i inostranih poznatih umetnika i mladih talenata predstaviće oko 5.000 crteža, ulja na platnu, fotografija ali i unikata od drveta, materijala, plastike i metala. Moto ovogodišnje manifestacije je „Umetnost čini srećnim“.

– Sve više ljudi danas posećuje muzeje i izložbe. Zašto ne gledaju slike na internetu? U doba totalne dostupnosti, unikati su traženi kao nikad do sad. U današnje vreme preplavljeni smo slikama i muzikom. Na sve obratiti pažnju je nemoguće. Ali upravo za tim čeznu ljudi. Čovek želi da se prepusti. On traži susret sa nečim jedinstvenim. Kontakt sa stvaralačkom tvorevinom rađa emocije, fascinaciju, radost, uzbuđenje i opuštanje. Bavljenje umetnošću čini srećnim. Bečki Supermarket umetnosti podstiče susret između umetnosti i posmatrača – kaže organizator Peter Dujak.

Po broju posetilaca ovaj događaj je postao najveća manifestacija savremene umetnosti u Austriji. Održava se svake godine pre Božića u čuvenoj Mriahilferštrase i privlači više od 30.000 posetilaca. Ono na šta organizatori posebno obraćaju pažnju je kvalitet umetničkih dela.

Najveći broj umetničkih dela moći će da se kupi po ceni od 59 do 330 evra. (ComPress)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.