Naslovna » Izlasci » Festivali » Danas počinje Green Fest 2014
Green Fest
Green Fest

Danas počinje Green Fest 2014

Peti Međunarodni festival zelene kulture Green Fest počinje danas, i trajaće tri dana u Domu omladine Beograda.

Biće organizovane radionice za učenike osnovnih i srednjih škola u okviru obrazovnog programa, i projekcije dokumentarnih filmova.

U prepodnevnom programu moći ćemo da naučimo kako se štedi energija, kako da izračunamo svoj ekološki otisak, koji su opasni stanovnici Fruške gore, a predavači dolaze iz Svetskog fonda za prirodu, Zavoda za zaštitu prirode Srbije, kao i od učenika osnovnih škola „Banović Strahinja“ i „Knez Sima Marković“.Za dž

Posle radionica, od 16.00, svi posetioci će moći da čuju predavanje Ariela Miloševića o uticaju klimatskih promena na nastanak pametnih gradova. U isto vreme, u velikoj sali, biće prikazan film „Više od meda“.

U sali Amerikana, od 18.00, počinje takmičarski program kratkog i amaterskog filma. Čak 52 naslova u ovom programu se bore za nagrade festivala. U velikoj sali, od 18.00, prikazivaće se „Osveta električnog automobila“ – film o istraživačkim i razvojnim programima razvoja električnih automobila najvećih svetskih kompanija i njihovoj borbi – ko će napraviti prvi, najbolji i najbolje prihvaćeni električni automobil za moderno doba i tržište automobila.

Svečano otvaranje je zakazano za 20.00 projekcijom filma „Seme života“, jednog od najbolje ocenjenih filmova u dokumentarnom svetu, koji će pokazati izuzetnu borbu i zalaganje jednog čoveka da „reorganizuje globalni sistem upravljanja hranom i načini ga funkcionalnim za sva vremena“.

Svi posetioci će moći da uživaju u osam različitih izložbi fotografija. Predstaviće se Arboretum Šumarskog fakulteta, Manufaktura cdR sa lampama od bicikala, Think Green design sa Bašticom i projektom „My Garden“, Eko-dvorište i Kreativna industrija stakla, kao i drugi izlagači, njih ukupno 24.

Ulaz na sadržaje programa Međunarodnog festivala zelene kulture Green Fest je i ove godine besplatan, ali će, zbog ograničenih kapaciteta raspoloživih sala, ulaz biti slobodan samo za posetioce koji su se prijavili i preuzeli karte. Svi zainteresovani za praćenje revijalnog programa na ovogodišnjem „zelenom festivalu“ mogu da naruče karte putem zvaničnog sajta festivala – www.greenfest.rs.

Organizatori festivala pozivaju sve posetioce da se uključe u društvenu kampanju sakupljanja knjiga za biblioteku „Vlada Aksentijević“ iz Obrenovca čiji je kompletan fond knjiga uništen tokom katastrofalnih poplava u maju 2014. Knjige će moći da se doniraju na info pultu Green Fest-a, samo tokom trajanja festivala. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.