Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Depo: Roni Size, 21. novembra
Roni Size
Roni Size

Depo: Roni Size, 21. novembra

Legenda drum’n’bass zvuka, Roni Size, gostovaće u magacinu Depo (Travnička 3) 21. novembra povodom petnaestogodišnjice rada DJ asocijacije Codex.

Prvih 200 ulaznica za ovaj događaj u prodaji je po ceni od 600 dinara. Posle ove promocije ulaznice će poskupeti, a mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa.

Čuveni Roni Size počeo je karijeru u rodnom Bristolu još kao tinejdžer ranih devedesetih. Sa LP „New Forms“ krenuo je u osvajanje sveta. Do 1999. godine i drugog projekta pod nazivom „In The Mode“, Roni je već bio dobro povezan u muzičkoj industriji, pa se tako na ovom izdanju našlo nekoliko numera na kojima su gostovali Method Man i Rage Against The Machine.

Prvi pravi solo album „Touching Down“ Roni Size je objavio 2002. godine, a izdanje je i do dan danas ostalo jedno od najprodavanijih kada je nezavisni drum’n’bass žanr u pitanju. Sledi izdanje „Return To The V“ iz 2005. godine, a tri godine kasnije objavljuje deluxe verziju višestruko nagrađivanog albuma „New Forms“ za izdavačku kuću Universal.

Roni će 21. novembra u magacinu Depo nastupiti sa Youngman MC-jem, a domaću podršku činiće Codex, Rahmanee, Necone, Cooby Selecta, uz B2B set Senzzora i Bohemiana. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.