Naslovna » Izlasci » Film » Filmski ciklus: Savremeni Ekvador
U ime kćerke
U ime kćerke

Filmski ciklus: Savremeni Ekvador

Od 7. do 9. oktobra u Biblioteci grada Beograda biće organizovan filmski ciklus „Savremeni Ekvador“.

Institut Servantes, u saradnji sa Ambasadom Ekvadora u Budimpešti i Počasnim konzulatom Ekvadora u Beogradu, organizovaće projekcije tri filma novije filmske produkcije ove zemlje.Za dž

Ciklus će biti održati u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda, a svečano će ga otvoriti ambasador Ekvadora u Budimpešti Haime Barberis Martines i direktorka Biblioteke grada Beograda, Jasmina Ninkov, u utorak 7. oktobra u 19.00.

Ulaz je slobodan, a svi filmovi će biti prikazani sa titlovima na srpskom jeziku. (danubeogradu.rs)

Program

Utorak, 7. oktobar (19.00)
Pecaroš (Pescador; 2012), Sebastijan Kordero
Blankito živi sa majkom u Matalu, ribarskom seocetu na severnoj obali Ekvadora. Za razliku od većine muškaraca u selu, nije riboovac, ne ume da baca mrežu a nije ni zainteresovan da nauči. Jednog dana, plima je donela na obalu drvene kutije pune kokaina. Blankito nije svestan da će mu dani koji će uslediti doneti više uzbuđenja nego što ga je ikad bilo u mirnom Matalu. Film se temelji na stvarnim događajima.

Sreda, 8. oktobar (19.00)
U ime kćerke (En el nombre de la hija; 2012), Tanja Ermida
Manuela nosi ime po svome ocu, socijalisti i ateisti, ali njena baka, konzervativna katolkinja, insistira da joj da ime koje nose sve prvorođene devojčice u familiji, generacijama unazad: Dolores. Odlučna da brani ideje svog oca, suprotstavlja se stavovima svojih rođaka i babe i dede, ali će je jedan neočekivani susret primorati da se suprotstavi samoj sebi.

Četvrtak, 9. oktobar (19.00)
Dede (Abuelos; 2011), Karla Valensija Davila
Lično putovanje u potrazi za dedama. Za Remom, samoukim ekvadorskim lekarom koji želi da otkrije lek za besmrtnost. Za Huanom, militantnim komunistom koji je ubijen tokom čileanske vojne diktature 1973. Jedna unuka koja raste između egzila i magičnog sveta. Dve priče, jedna bliska, druga zakopana. Dva sna koji se odigravaju u dvema sredinama: jedan u šumovitim planinama, drugi na suvom i napuštenom terenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.