Naslovna » Izlasci » Festivali » Green Fest 2014: Počela rezervacija karata
Green Fest
Green Fest

Green Fest 2014: Počela rezervacija karata

Svi zainteresovani za praćenje filmskog revijalnog programa na ovogodišnjem Green Fest-u mogu da rezervišu karte na www.greenfest.rs i na taj način osiguraju svoje mesto na Festivalu koji se održava od 29. do 31. oktobra u Domu omladine Beograda.

Ulaz na sadržaje programa 5. Međunarodnog festivala zelene kulture Green Fest je i ove godine besplatan ali će, zbog ograničenih kapaciteta raspoloživih sala, ulaz biti slobodan samo za posetioce koji su se prijavili i preuzeli karte, saopštio je Centar za unapređenje životne sredine, organizator Festivala.

Svi koji naruče kartu preko www.greenfest.rs dobiće email potvrde i informacije o preuzimanju karata. Prijave se primaju do početka programa Festivala. U revijalnom delu filmskog programa biće prikazano osam filmova, od kojih će sedam imati premijeru u Srbiji.

Festival će biti otvoren filmom „Seme života“ o budućnosti hrane, i najvećoj svetskoj banci semena, kao i borbi jednog čoveka da „reorganizuje globalni sistem upravljanja hranom i načini ga funkcionalnim za sva vremena“.

Pored ovog ostvarenja, posetioci će biti u prilici i da pogledaju film „Osveta električnog automobila“ o istraživačkim i razvojnim programima razvoja električnih automobila najvećih svetskih kompanija i njihovoj borbi – ko će napraviti prvi, najbolji i najbolje prihvaćeni električni automobil za moderno doba i tržište automobila.

„Obala“ je delo o posledicama neodgovorne urbanizacije koji nas vodi u srce kontraverzi o klimatskim promenama, gde se sudaraju politika, ekonomija i nauka. Film „Nafta i voda“ nas upoznaje sa borbom „Davida i Golijata“, malog amazonskog plemena i njihovog mladog lidera protiv naftnih kompanija, koji se bore da sačuvaju svoje istorijske korene i ognjišta.

„Veći od života“ je priča o životu u gradovima i mogućnostima kvalitetnijeg života kroz primenu ideje „čovek u centru planiranja razvoja grada“, a autori filma „Prokletstvo brana“ bave se temom negativnih efekata brana i bezbednijim opcijama za proizvodnju energije.

Festival će biti zatvoren filmom „Rat za pesak“ koji govori o novoj „zlatnoj“ groznici – ratu za drugi najviše korišćeni resurs na svetu – pesak.

U prepodnevnim terminima, zbog izuzetnog interesovanja publike, biće prikazivan film iz prošlogodišnje selekcije festivala – „Više od meda“, jedan od najlepše snimljenih filmova u novijoj dokumentarnoj kinematografiji, o izumiranju kolonija pčela širom sveta i uzrocima koji izazivaju ovu pojavu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.