Naslovna » Izlasci » Film » „Iščezla“ u bioskopima
Iščezla

„Iščezla“ u bioskopima

Reditelj Dejvid Finčer snimio je uzbudljivu dramu sa primesama trilera na osnovu svetskog bestselera Džilijan Flin „Iščezla“. Istoimeni film može da se pogleda u beogradskim bioskopima.

Ejmi Dan je nestala. Pretpostavlja se da je ubijena. Glavni osumnjičeni za ubistvo je njen muž Nik Dan. Ovako Finčer uvodi gledaoca u složenu i intrigantnu priču filma „Iščezla“.

Zgodni bračni par njujorških pisaca, Ejmi i Nik primorani su da se presele u mali gradić u Misuriju zbog finansijske krize i bolesti Nikove majke. Od harmoničnog i srećnog para koji su nekada bili, postaju nesrećni, otuđeni i osuđeni da žive na jednom od najdosadnijih mesta na svetu.

Na dan njihove petogodišnjice, Nik se vraća kući i zatiče prevrnut sto i nered u dnevnoj sobi koji ukazuje na znake borbe. Iznenada shvata da je njegova žena nestala i obaveštava policiju. Međutim, ubrzo postaje glavni osumnjičeni za Ejmin nestanak, a njegove laži, prevare i čudno ponašanje navode sve da postave isto mračno pitanje – da li ju je on ubio?

Događaji koji predstoje su prepuni šokantnih trenutaka i komplikacija, ali pitanja koja ostaju su nešto što gađa i navodi na razmišljanje: Ko je Nik? Ko je Ejmi? Ko smo i kakvi smo mi kada smo u braku i kakvo je to društvo koje je izraslo na prikrivanju i lažima?

Dejvid Finčer je američki režiser koji je je napravio neke od najcenjenijih filmova u poslednje dve decenije kao što su ostvarenja „Sedam“, „Igra“, „Borilački klub“, „Zodijak“, „Društvena mreža“ i drugi. Film „Iščezla“ je njegov deseti rediteljski poduhvat.

Finčer objašnjava šta mu je predstavljalo najveći izazov: „Davao sam intervju u kome su me pitali sa kakvim sam se tehnološkim izazovima suočavao, ali činjenica je da ih zapravo nije ni bilo. Najveći izazov je bio uspostaviti ton koji vlada filmom: da li možemo da se saživimo sa ovom pričom; da li razumemo ove ljude i njihov život?“. (danubeogradu.rs)

Reditelj: Dejvid Finčer. Glumci: Ben Aflek, Rozamund Pajk, Tajler Peri, Misi Pajl. Originalni naziv: Gone Girl. Godina snimanja: 2014. Trajanje filma: 145 minuta. Žanr: Triler.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.