Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „Svetska baština u Kini“ na Kalemegdanu
Svetska baština u Kini
Svetska baština u Kini

Izložba „Svetska baština u Kini“ na Kalemegdanu

U okviru kulturne saradnje Kine i Srbije, na Savskom šetalištu na Kalemegdanu otvorena je izložba „Svetska baština u Kini“.

Na 16 postamenta, sa ukupno 48 fotografija, posetioci Kalemegdana biće u prilici da vide lepote Kine – zemlje sa najvećim brojem lokaliteta koji se nalaze na Unesco listi svetske kulturne baštine. Ova zemlja Dalekog istoka ima ukupno 33 lokaliteta na listi svetske kulturne baštine, među kojima je 10 prirodnih.

Izložba na Savskom šetalištu predstavlja uvertiru za prezentaciju Kine na ovogodišnjem Sajmu knjiga, na kojem će ova zemlja biti počasni gost i pod sloganom „Knjiga produbljuje prijateljstvo, saradnja gradi budućnost“, predstaviti svoju kulturu.

Posetioci Beogradske tvrđave moći će da uživaju u specifičnostima i lepoti kineske civilizacije do 31. oktobra, do kada će biti postavljena na Savskom šetalištu. Inicijator izložbe je Generalna uprava za novine, izdavaštvo, radio, film i televiziju Narodne republike Kine, a realizovalo je JP „Beogradska tvrđava“, uz pomoć Sekretarijata za kulturu i partnera iz Kine. (Beoinfo)