Naslovna » Izlasci » Sajmovi » JobFair 14 – Kreiraj svoju budućnost, 3. i 4. novembra
JobFair
JobFair

JobFair 14 – Kreiraj svoju budućnost, 3. i 4. novembra

Sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta JobFair 14 – Kreiraj svoju budućnost! biće održan 3. i 4. novembra u Zgradi tehničkih fakulteta (Bulevar kralja Aleksandra 73).

Studentske organizacije BEST Beograd i EESTEC LK Beograd će i ove godine posetiocima predstaviti mogućnosti zaposlenja i razvoja profesionalnih karijera u kompanijama koje posluju u našoj zemlji.

Cilj ovog projekta, koji organizuju studenti volonteri, jeste smanjenje nezaposlenosti mladih i sprečavanje „odliva mozgova“ u inostranstvo, što je u oblasti tehničkih nauka veoma izraženo. Sajam godinama unazad predstavlja vezu između obrazovnog sistema naše države, kompanija kao poslodavaca i studenata.

Studenti će moći da se na jednom mestu upoznaju sa značajnim brojem kompanija iz tehničko-tehnoloških struka, saznaju više o poslovima i praksama u ponudi. Sajam studentima nudi priliku da besplatno prisustvuju radionicama i predavanjima o tome koja znanja i veštine je potrebno da razvijaju kako bi se bolje zaposlili posle završenih studija.

Kao i proteklih godina, planirana su brojna predavanja i tribine, a od ove godine i Open Space Technology koncept radionica koji će studentima, kompanijama i stručnjacima obezbediti prostor da zajedno rade na trenutnim tehnološkim problemima u zemlji i predstave trendove u strukama zastupljenim na sajmu ove godine.

Studenti će takođe imati priliku da učestvuju u pravom razgovoru za posao koji će se organizovati na dane Sajma, a za koje studenti treba da se prijave preko prijave na sajtu jobfair.rs.

Interesovanje koje su studenti širom Srbije tokom prethodnih godina pokazali za JobFair doprinelo je jačanju nacionalnog karaktera Sajma, stoga će se organizatori i ove godine potruditi da što više svojih kolega sa svih univerziteta dobije priliku da se uživo predstavi poslodavcima i upozna sa aktuelnim trendovima u svojoj struci.

Sajam poslova i praksi JobFair 14 – Kreiraj svoju budućnost! ove godine je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, Univerzitet u Beogradu, svi tehničko-tehnološki fakulteti i fondacija Ana i Vlade Divac. (danubeogradu.rs)

loading...