Naslovna » Izlasci » Sport » Mačevanje: „Trofej Beograda“ sutra u SC „Voždovac“
Mačevanje
Mačevanje

Mačevanje: „Trofej Beograda“ sutra u SC „Voždovac“

U SC „Voždovac“ na Banjici 11. oktobra biće održan „Trofej Beograda“ u mačevanju. Eliminacione borbe u grupama počeće u 9.00, a finalne borbe u 17.30. Ulaz je besplatan.

Ovo međunarodno FIE takmičenje je u disciplini mač.

Za „Trofej Beograda“ ukupno je prijavljeno 57 mačevalaca i 32 mačevalke iz 19 država (Australija, Bugarska, Rumunija, Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Nemačka, Slovačka, Švajcarska, Makedonija, Grčka, Velika Britanija, Meksiko, Portoriko, Izrael, Francuska, Švajcarska, El Salvador i Srbija).Za dž

Takmičenje se nalazi u kalendaru Svetske mačevalačke federacije (FIE). Turnir se boduje za svetski kup, to jest svetsku rang-listu najboljih mačevalaca.

Mačevalačka sezona je počela 1. septembra i sadrži osam satelit svetskih kupova, osam svetskih kupova i tri gran pri takmičenja, a završava se Svetskim prvenstvom u avgustu. „Trofej Beograda“ poslužiće za prezentaciju mačevanja najvišeg nivoa, afirmaciju i dobre rezultate domaćih takmičara i dalje popularisanje mačevalačkog sporta u Beogradu i Srbiji.

Pokrovitelj takmičenja je Sekretarijat za sport i omladinu, a organizatori su Mačevalački savez Srbije i Mačevalački savez Beograda. (Beoinfo)