Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Ovo su mlade nade srpske EDM scene!
Žurka - party (foto: Gerd Altmann / Pixabay)
Žurka - party (foto: Gerd Altmann / Pixabay)

Ovo su mlade nade srpske EDM scene!

Elektronska dance muzika (EDM) je jedan od trenutno najpopularnijih muzičkih pravaca u svetu, koji se razvija i u Srbiji i celom regionu.

Momci koje predstavljamo danas su zvezde u usponu, talentovani DJ-evi koji su nastupali uz svetski poznate izvođače kao što su Eric Prydz i Tom Shark.

Oakich, Tom Gepard i Erick Kasell su poznati u javnosti kao Banging Trio, jer trenutno rade kao rezident DJ-evi party brenda Belgrade Banging. Podržali su ih Afrojack, Thomas Gold, Dannic, Max Vangeli, The BeatShakers i mnogi drugi.

Tom Gepard je živeo i odrastao u Nemačkoj i veoma rano mu se rodila ljubav prema berlinskoj techno underground sceni, a kasnije je počeo da se bavi Big Room muzikom. Posle manjih nastupa probija se u sam vrh noćnog života Hamburga i severne Nemačke, puštajući muziku u gotovo svim elitnim klubovima. Radio je kao support DJ sa poznatijim kolegama.

Oakich je počeo karijeru kao rezident DJ party organizacije Zero Limit iz Mađarske, sa kojom je za tri godine obišao sve veće klubove Budimpešte. Godine 2012. imao je tu čast da zajedno sa Gepard-om bude „support act“ Erica Prydza. Posle uspešnog zajedničkog nastupa, DJ duo je nastavio da sarađuje.

Erick Kasell je najmlađi član ekipe iz Beograda koji je pokazao izuzetan talenat kao DJ. Njegov idol je doajen EDM scene Axwell, član velikog trija bivše Swedish House Mafije, koji je na njega ostavio veliki uticaj.

Ovi momci već godinu dana pokazuju talenat i umeće na Belgrade Banging događajima. Stekli su poštovanje domaće publike i uveliko doprinose razvoju sprske EDM scene.

Još jedan značajan korak u njihovoj karijeri biće i nastup 25. oktobra na Belgrade Banging rođendanu, koji će se održati u Mikser House-u i kada će zajedno sa sastavom StadiumX napraviti fenomenalnu atmosferu i događaj za pamćenje. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.