Naslovna » Izlasci » Festivali » Ovogodišnji Satira fest posvećen Branislavu Nušiću
Satira fest 2014
Satira fest 2014

Ovogodišnji Satira fest posvećen Branislavu Nušiću

Međunarodni festival humora i satire Satira fest 2014, dvanaesti po redu, biće održan 16. oktobra od 19.00 u velikoj sali opštine Stari grad (Makedonska 42).

Organizator je Beogradski aforističarski krug, a pokrovitelj Ministarstvo kulture i informisanja. Festival će pozdravnom besedom otvoriti predsednik BAK-a Aleksandar Baljak. Na festivalu učestvuje 29 autora iz Srbije i zemalja regiona – Crne Gore, Rumunije i Bosne i Hercegovine. Oni će se predstaviti novim aforizmima koji su nastali između dva Satira festa.

Satira fest 2014 obeležiće 150. godišnjicu rođenja komediografa Branislava Nušića, zbog čega se odvija pod sloganom „Nušić, naš savremenik!“. Na manifestaciji će biti proglašen najbolji izgovoreni aforizam, a laureatu će pripasti priznanje „Vuk Gligorijević“.

Od ove godine, nagrada za najbolju pesmu nosi ime nedavno preminulog satiričnog pesnika Rastka Zakića. Nagrada će pripasti i autoru najbolje satirične priče, pristigle na konkurs koji je raspisao Beogradski aforističarski krug. Organizator festivala uručiće i priznanja za ukupan doprinos srpskoj satiri i nagradu „Zlatni krug“ autorima iz inostranstva koji su u protekloj godini najuspešnije afirmisali satirično stvaralaštvo. Autor zvaničnog plakata festivala je ilustrator Nikola Dragaš, a voditelj manifestacije je Miodrag Stošić.

Delegacija Beogradskog aforističarskog kruga položiće sutra u 17.30 cveće na spomenik Radoju Domanoviću, a u 18.00 Branislavu Nušiću. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.