Naslovna » Izlasci » Izložbe » PKS Dizajnlabs, 7. i 8. oktobra
Creative Playgrounds - BDW
Creative Playgrounds - BDW

PKS Dizajnlabs, 7. i 8. oktobra

Međunarodne radionice PKS Dizajnlabs su ključni segmenti Beogradske nedelje dizajna, čija je osnovna svrha je da omoguće besplatne obrazovne sesije za kreativne profesionalce, kao i da pruže trening za sve poslovne ljude u Srbiji, podstaknu saradnju i upoznaju srpske dizajnere sa preduzetnicima, i promovišu vrednosti i mogućnosti koje kreativne industrije generalno otvaraju privredi Srbije.

PKS Dizajnlabs otvaraju Beogradsku nedelju dizajna, 7. i 8. oktobra, u prostorijama stare fabrike Staklopan u ulici Strahinjića bana 7-9. Radionice se realizuju u saradnji sa Privrednom komorom Srbije (PKS), što je važan korak PKS u saradnji sa kreativnim industrijama.

PKS Dizajnlabs će otvoriti Bojana Drača (Nemačka). Predstaviće masterklas „Ethical fashion by Bojana Drača“ kojim informiše i edukuje potrošače o poreklu svoje odeće i lancu proizvodnje, ali i pronalazi rešenja da se promeni njihovo ponašanje. Posle nje, Satya Sheel (Metro Valley, Indija) održaće masterklas „Democracy & Urban Planning“, koji je namenjen arhitektama, urbanistima, sociolozima i ekonomistima.Promo

Tema masteklasa „Culture management by Galit Gaon“ (Dizajn muzej Holon, Izrael), namenjenog profesionalcima u kulturi, je finansiranje i uspešno upravljanje muzejima iz perspektive biznisa. Fokus radionice „Digital Design by Gavrilo Božović“ (Švajcarska) biće saradnja dizajnera i inženjera u oblasti umetnosti, čime je znatno povećan spektar medija izražavanja.

Na masterklasu „Serbian Arhitecture by 100 Creative Playgrounds for Children of Serbia“ BDW i MADA Architects iz Beograda će objasniti kako su napravili prvo srpsko dizajn-igralište u Beogradu, na Kalemegdanu, i predstaviti planove za još novih 99 igrališta.

U sredu, 8. oktobra, posetioce Belgrade Design Week-a očekuju radionice „Business of Design by Bleed“ (Norveška), a zatim i „Branding&Enterpreneurship by Saša Vidaković“ (VB), koji je namenjen kreativnim direktorima i vlasnicima brendova.

Istog dana su predviđena još tri masterklasa – „How to realise your potential by Ivan Živković“, „The School of Life Belgrade“, zatim „Food Design by Ido Garini“ (Studio Appetit, Holandija) i za kraj „Design Enterpreneurship by Marko Viardot“ (Laufen iz Švajcarske), namenjen preduzetnicima i dizajnerima.

Zainteresovani se mogu prijaviti za učešće na radionica na e-mail: workshop@belgradedesignweek.com. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.