Naslovna » Izlasci » Film » „Pogrešan prozor“ u bioskopima od 30. oktobra
Pogrešan prozor

„Pogrešan prozor“ u bioskopima od 30. oktobra

Triler reditelja Naća Vigalonda „Pogrešan prozor“ (Open Windows), u kom glume Elajdža Vud i Saša Grej, domaća publika biće u prilici da gleda od 30. oktobra u bioskopima.

U fokusu filma su internet i moderne tehnologije, odnosno opasnosti modernih medija.

Proslavljeni španski reditelj Vigalondo opisuje film:
– U eri izuzetno brzog napretka tehnike, tehnologije i komunikacije, čini mi se da premalo vodimo računa o ličnoj bezdednosti u online komunikaciji, osećamo se spokojno i zaštićeno, često ne razmišljajući ko nam je sa druge strane žice.

Vigalondo je uveo i jednu inovaciju u film, a novina se tiče snimanja dela filma web kamerama.

Poznata glumica Džil (Saša Grej) odbija da ide na večeru sa Nikom (Elajdža Vud), fanom koji je osvojio sastanak sa njom na internet takmičenju. Za uzvrat Čord (Nil Maskel), momak koji se predstavIja kao njen menadžer, pomaže Niku da prati u stopu glumicu preko njenog ličnog kompjutera. Nik ubrzo uviđa da je uvučen u opasnu igru i da predstavlja marionetu kojom upravlja Čord, koji želi da progoni zvezdu.

Napeti triler „Pogrešan prozor“ dobio je odlične kritike na brojnim svetskim festivalima, a između ostalog i pohvalu da je „Prozor u dvorište“ (Hičkok, 1954) 21. veka.

Naćo Vigalondo kao reditelj proslavio se naučno fantastičnim trilerom „Vremenski zločini“ (2007) i komedijom „Extraterrestre“ (2011). Film „Pogrešan prozor“ je prvo ostavrenje koje je snimio na engleskom jeziku. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.