Naslovna » Izlasci » Shopping » Thecus N4560 – profi server
Thecus N4560

Thecus N4560 – profi server

Iz kompanije Thecus stiže nam još jedan zanimljiv server, ovoga puta namenjen zahtevnijim korisnicima i ozbiljnijim radnim okruženjima čije potrebe za brzinom transfera informacija i bezbednošću prevazilaze okvire standardnih (široko rasprostranjenih) servera.

Konkretno radi se o NAS serveru oznake N4560 koji se već neko vreme nalazi u Thecus-ovoj ponudi i koji je dobitnik brojnih svetskih priznanja kako za radne karakteristike, tako i za stepen energetske efikasnosti koji nudi.

Njegovo srce čini intel Atom SoC CE5335 (1.6 GHz Dual Core) procesor i 2 GB DDR3 radne memorije zahvaljujući čemu nema zastoja u radu čak i kad N4560 paralelno koristi više od deset ljudi u okruženju. Pored svega ovaj server ima i odlične žične konekcije (USB 2.0, USB 3.0, LAN…), što ga čini zanimljivim i za najrazličitije primene druge vrste.Promo

Po navodima proizvođača (a može se videti i sa priložene fotografije) N4560 može da podrži smeštaj do 4 HDD-a ukupnog kapaciteta do 16 GB (4 x 4 TB), a isti mogu da rade u različitim RAID sistemima (RAID 0, 1, 5, 6, 10 i JBOD) zbog čega ovaj model spada u jedne od najfleksibilnijih u svojoj klasi. On donosi punu podršku za rad sa svim aktuelnim Windows, Mac i Linux platformama, kao i sa UNIX okruženjima koja se koriste kao nosioci kompleksnih radnih stanica i najmodernijih servera. Što se tiče aplikativnog dela N4560 prati solidna softverska podrška za sva pomenuta okruženja mada je moguće koristiti i neka druga rešenja što je sada već stvar izbora krajnjeg kupca – u svakom slučaju to naprednijim korisnicima puno znači.

U poređenju sa sličnim rešenjima na tržištu pored visokih radnih karakteristika N4560 se izdvaja i po tome što spada među energetski najefikasnija rešenja. Ovaj server kada se uporedi sa nekim sličnim modelom (po karakteristikama) potroši i do 70% manje energije za obavljanje istih radnih aktivnosti. Zapravo, ukoliko se dobro optimizuje energetsku efikasnost N4560 servera je moguće povećati i do 80% čime se značajno smanjuju režijski troškovi – u ovom slučaju konkretno troškovi struje.

Pitanje bezbednosti je jedno od ključnih pitanja za svakog proizvođača NAS servera, a Thecus je ovaj model opremio trentno najmoćnijim softverskim alatkama koje donose punu zaštitu od bilo kakvog napada sa strane. Inače, ono što je za N4560 posebno zanimljivo je i da se odlično razume sa svim popularnim iOS i Android mobilnim platformama, tako da može da posluži i kao jedno vrhunsko rešenje za bekap informacija sa uređaja baziranih na istim.

N4560 je jedan ozbiljan NAS server koji je spreman da u svakom trenutku odgovori na ozbiljne izazove kako pojedinca tako i kompleksnijih radnih okruženja.

Cena (sa PDV-om): 56.099 dinara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.