Naslovna » Izlasci » Shopping » Thecus N5550 – stvarno ozbiljan NAS server
Thecus N5550
Thecus N5550

Thecus N5550 – stvarno ozbiljan NAS server

Ako ste u potrazi za ozbiljnim NAS serverom koji je sposoban da odgovori i na najviše zahteve jednog profi radnog okruženja preporučujemo da razmislite o Thecus-ovom N5550 modelu.

Reč je o trenutno jednom od najboljih NAS servera široke primene na tržištu koji je baziran na moćnom Atom D2550 (1.86 GHz Dual Core) procesoru i rasolože sa 2 GB brze DDR3 memorije. Thecus je ovaj model koncipirao tako da može da primi do 4 hard diska ukupnog kapaciteta do 16 TB (4 x 4TB), mada po specifikacijama on može da podrži rad i sa većom količinom skladišnog prostora tako da je odlična investicija i za budućnost.Promo

Kao i većina servera iz više klase tako i N5550 donosi punu kompatibilnost sa svim aktuelnim Windows, Mac i Linux platformama, kao i odličnu softversku podršku što ga dodatno izdvaja od konkurencije. Osmišljen je tako da bude i energetski veoma efikasan, ali i da se lako povezuje sa najrazličitijim računarima i mobilnim uređajima (LAN, USB 2.0, USB 3.0…). Thecus ovaj model reklamira i kao jedan od najbezbednijih u svojoj klasi što on zaista i jeste obzirom da kombinuje hardversko-softverska rešenja za postizanje visokog nivoa zaštite informacija.

Pored svega što nudi N5550 NAS server je i veoma tih u radu, gotovo nečujan. Upravo zbog toga on predstavlja i idealno rešenje za skladištenje informacija u labarotorijskim okruženjima, kao i kancelarijama koje traže potpunu tišinu. Inače, N5550 donosi mogućnost povezivanja diskova u najrazličitije RAID radne sisteme (RAID 0, 1, 5, 6, 10 i JBOD) čime se dobija na boljem radnom učinku i većim brzinama upisa podataka.

Za razliku od drugih rešenja na tržištu iz istog cenovnog ranga N5550 krasi i mali displej preko koga je moguće pratiti sve aktivnosti ugrađenih diskova, kao i opterećenje istih. Zbog toga ovaj NAS server je izuzetno jednostavan za rukovanje pa će se sa njime snaći i oni nešto manje veštiji. Njegova jedina mana je nešto viša cena po kojoj se nudi na domaćem tržištu, ali da je bolji od ostalih tu nema dileme!

Cena (sa PDV-om): 62.499 dinara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.