Naslovna » BG svaštara » Književnost » Branko Dimitrijević: Život kao reklama za pivo
Branko Dimitrijević: Život kao reklama za pivo
Branko Dimitrijević: Život kao reklama za pivo

Branko Dimitrijević: Život kao reklama za pivo

Izdavačka kuća Čarobna knjiga objavila je knjigu „Život kao reklama za pivo“ čiji je autor Branko Dimitrijević.

Branko Dimitrijević je napisao još jedan maestralno duhovit roman. „Život kao reklama za pivo“ je, po rečima scenariste Dimitrija Vojnova, „uprkos autorovim pokušajima da od toga pobegne, ipak jedna moderna i urnebesna ljubavna priča“.

Na najneobavezniji mogući način, Branko Dimitrijević nas lako i brzo uvlači u svoj svet s druge strane ogledala. Kada se jednom tamo nađemo, više nikada nismo sigurni da li smo izašli.

Ovaj roman je duhovita urbana proza o tome zašto Srbi stoje kao poslednja prepreka globalizaciji. Odgovor na to sudbinsko pitanje nudi ne samo u sadržaju već i u formi – ovo je epistolarni roman oslonjen na prepisku dvoje Srba sa strancima, u kome su srpska pisma dovoljna da bi se razumele obe strane. Narod koji i sam pita i sam odgovara ne mora da brine za svoj identitet, sigurno će ostati sam.

Poznate zulumćarke

Nije li vreme da pročitate tu jednu knjigu koju u proseku svaki stanovnik ove zemlje pročita godišnje? Obavite to sada, pa ste posle mirni, a evo, tu je, držite je u ruci i nije mnogo debela. A unutra čekaju na vas Natalija Balabanović-Musić, Tolstojevo jaje, teleća glava u škembetu, tu je i suparnica Entonija Burdena, Megan Maknir, pa onda teoretičari zavera, poznati i priznati srbomrsci, među koje će uleteti Koča Kapetan da recituje svoju impresivnu pesmu Pomozite, braćo Rusi, pa Luka Predić, pisac bestselera sa antiglobalističkom tematikom, a ovamo čovek s tajnom, te još raznog bašibozluka, bagre i brabonjaka.

Ali mi nećemo o politici, jer tu su i Andrea i njena inostrana prijateljica Đula, poznate zulumćarke, kreatorke mnogih neslanih i slanih šala, u čemu na stranicama ove knjige uopšte nisu usamljene.

Imajte u vidu da je ovo najčitanija knjiga na odeljenju gerijatrije Kliničkog centra Zvezdara, ne samo zbog činjenice da se tri poglavlja dešavaju na toj lokaciji. Izvolite i uživajte.