Naslovna » Izlasci » Film » Cineplexx Ušće SC: Jedan vikend – dve opere
Faraonova kći
Faraonova kći

Cineplexx Ušće SC: Jedan vikend – dve opere

Ljubitelje alternativnog sadržaja u bioskopu Cineplexx Ušće SC ovog vikenda očekuju dve opere. Direktan prenos opere „Seviljski berberin“ zakazan je za subotu, 22. novembra od 18.55, a snimak baleta „Faraonova kći“ je u nedelju, 23. novembra od 16.00.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Kupovinom karata za četiri ili više prenosa u sezoni 2014/2015 ostvaruje se pravo na cenu karte od 950 dinara.

Seviljski berberin

Opera Đoakina Rosinija sadrži neke od najpoznatijih melodija svih vremena. Pored priznatog dirigenta Mišela Mariotija i Izabel Lionard koja tumači ulogu impulsivne Rozine, tu su i Lorens Braunli i Kristofer Moltmen – kao beskrajno snalažljivi i šarmantni berberin Figaro.

Faraonova kći

Balet koji je snimljen pre dve godine biće emitovan ovog vikenda. Mladi Englez lord Vilson putuje kroz Egipat kad počne strašna oluja. Prisiljen je da potraži sklonište u najbližoj piramidi, u čijoj grobnici leži ćerka jednog od najmoćnijih egipatskih faraona. Lord Vilson zaspe, i usnu da je princeza oživela. Zaplet ove raskošne produkcije je delimično vezan za novelu Teofila Gotjea „Mumije“.

Od francuskog koreografa Pjera Lakota, Boljšoj teatar je 2000. godine ekskluzivno naručio ponovno oživljenje ove moćne egipatske freske, pri čemu je briljantno unesen novi život u ovo zaboravljeno remek delo. Uz egzotičnu pozadinu, impresivne povorke, spektakularne varijacije i kadrove, ova veličanstvena orijentalna fantazija iz 19. veka je jedna od najznačajnijih produkcija s Boljšoj repertoara. Glavne uloge su u izvođenju prvaka baleta Svetlane Zaharove, Nine Kapcove i Ruslana Skvorcova. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.