Naslovna » Izlasci » Film » „Igre gladi: Sjaj slobode, I deo“ u bioskopima
Igre gladi: Sjaj slobode, I deo
Igre gladi: Sjaj slobode, I deo

„Igre gladi: Sjaj slobode, I deo“ u bioskopima

Od danas u bioskopima se prikazuje film „Igre gladi: Sjaj slobode, I deo“ (The Hunger Games: Mockingjay Part I).

Ovo je uvod u epsku završnicu jedne od najpoznatijih filmskih franšiza reditelja Frensisa Lorensa.

Mlada Oskarovka Dženifer Lorens vraća se ulozi koja ju je proslavila. Ovoga puta, Katnis Everdin više nije nepoznata devojka nego vođa masovne pobune potlačenih protiv vladajućeg Kapitola.

Priča postaje još napetija kako futuristička hronika života Ketnis Everdin ulazi u novo poglavlje. Igre su možda zauvek uništene, ali borba za preživljavanje postaje sve žešća.

Ketnis će morati da bude hrabrija i jača nego ikad u borbi sa svemoćnim Kapitolom. Shvata da nema izbora osim da razapne krila i prigrli simbol Ptice rugalice. Da bi spasla Pitu ona mora da postane vođa.

Naša junakinja budi se u mračnom i razorenom, navodno, više nepostojećem Okrugu 13. Ubrzo će biti suočena sa strašnom istinom da je Okrug 12 uništen, a Pita zarobljen, izmanipulisan i pod uticajem predsednika Snoua na Kapitolu. Ketnis ujedno saznaje i za tajnu pobunu koja se iz Okruga 13 širi Panemom, a u središtu koje će se ubrzo i sama naći. U filmu još bolje upoznajemo Panem i to u periodu velikih previranja.

Ostale uloge tumače: Džoš Hačerson, Lajam Hemsvort, Vudi Harelson, Filip Simur Hofman, Donald Saterlend i drugi. (danubeogradu.rs)

http://youtu.be/KNya0yR9c4I