Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Izložbe, NBA2K15, stand-up, Hogar…
Festival nauke
Festival nauke

Mini BG vesti: Izložbe, NBA2K15, stand-up, Hogar…

»»» KK Crvena zvezda Telekom i Delta City organizuju veliki gejming turnir u igrici „NBA 2K15“, koji će biti održan 18. i 19. novembra, u atrijumu šoping-mola. Učesnici će se takmičiti na Sony PlayStation 3 konzolama, a pored demonstracije svoje tehnike i odlične igre, imaće priliku i da se, tokom trajanja turnira, druže sa košarkašima Zvezde.

»»» U KC Grad, večeras (18. novembar) od 21.00, nastupiće Arnaud Humbert, stand-up komičar. Predstava je na engleskom sa malo srpskog o Francuzu koji se zaljubio u Srbiju. Ludo! Ali – istinito! Njegov život u Beogradu, korak po korak, jezik, devojke, novac, folklor, rakija, sve nama dobro znano ali iz ugla jednog Francuza! Ulaz je slobodan.

»»» Ove nedelje u KC Grad… GistroPop 05 (19. novembar, 20.00) – music man Skoča; Bvana iz Lagune & Neznani junaci (20. novembar, 21.00) – cena ulaznice 300 RSD; Gradski klinč – Vatra vs Mystic Stylez (21. novembar, 23.00) – cena ulaznice 300 RSD; Indie-Go! – 18 godina postojanja (22. novembar, 23.00) – cena ulaznice 150 RSD; Ciklus nemačkog filma – Yella (23. novembar, 19.00); Projekat Xover + Volchsche Bahn + Point Invisible (23. novembar, 21.00) – cena ulaznice 200 RSD.

»»» Izdavačka kuća Kreativni centar i organizacija Prijatelji dece Zvezdare, u saradnji sa opštinom Zvezdara i bibliotekom „Branko Miljković“, obeležiće ovogodišnji Međunarodni dan deteta promocijom knjige „Igra odrastanja – 9 nivoa do pobede“ Ivane Lukić. Promocija će biti održana u četvrtak, 20. novembra od 12.00, u biblioteci „Branko Miljković“ (Bulevar kralja Aleksandra 298). O knjizi će govoriti autorka Ivana Lukić, a promociji će prisustvovati učenici starijih razreda osnovnih škola.

»»» Kako su budući vajari pokazali svoje slikarsko umeće posredstvom crteža, kolaža i slika, može se videti na izložbi „Boja kod vajara“ u KomBank Art holu (Makedonska 29). Umetnički radovi studenata osnovnih studija FPU nastali su na predmetu slikanje, a autorka izložbe je mr Milica Crnobrnja Vukadinović. Izložba će biti otvorena od 18. novembra do 5. decembra.

Milena Maksimović Kovačević
Milena Maksimović Kovačević

»»» Od 20. novembra u 19.00 biće otvorena samostalna izložba Marka Stankovića „Varijanse“ u U10 umetničkom prostoru (Kosovke devojke 3).

»»» U Teatru 78 (Resavska 78), 22. novembra od 17.00, premijerno će biti izvedena pozorišna predstava „Hogarova novogodišnja misija„. Hogarov sin Hamlet je primljen na Varvarsku književnu akademiju. Hogar je razočaran zbog toga jer je planirao da ga sin nasledi u njegovoj firmi za pljačku i otimanje i nikako se ne slaže sa idejom da mu sin bude obrazovan, čak se stidi zbog toga. Hamlet želi da otac bude ponovo ponosan na njega i zato planira da izbavi Deda Mraza iz čeljusti morske nemani Nensi.

»»» Od 18. novembra (18.00) do 1. decembra u Kući kralja Petra I biće otvorena izložba „Umetnici i njihovi profesori – generacija FLU 1993-1998“.

»»» “Filmkultura“ poziva sve zaljubljenike u film da snime film do 3 minuta na temu “Najkraći dan“ i prijave ga na konkurs. Tema filma se odnosi na najkraći dan u godini. Uslovi prijave su da film bude autorski rad i da ne bude duži od 3 minuta. Prihvataju se filmovi snimani različitim uređajima i različitih žanrova. Najbolji filmovi biće prikazani 21. decembra u Domu omladine Beograda u okviru manifestacije “Najkraći dan“, a pobednika, koga će odabrati publika, očekuje nagrada. Rok za prijave je 3. decembar. Link i šifru za link sa prijavljenim filmom slati na adresu konkurs@filmkultura.org. Više informacija može se pronaći OVDE.

»»» Počela je prodaja karata za 8. Festival nauke, koji će biti održan od 4. do 7. decembra u bivšoj RK Kluz, SKC-u i Galeriji Narodne banke Srbije. Karte po, ceni od 450 RSD, mogu da se kupe na Eventim prodajnim mestima u celoj Srbiji, a tokom trajanje manifestacije, pored pomenutih prodajnih mesta tu su i lokacije dešavanja Festivala. Festivalska karta važi za jedan festivalski dan za sve lokacije.

»»» Premijera filma „Pedeset nijansi – siva“ najavljena je za 11. februar 2015. od 20.30 u Sava centru. Karte će biti puštene u prodaju sledeće nedelje. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.