Naslovna » Izlasci » Sport » Novi Beograd: Danas – Savski polumaraton
Polumaraton
Polumaraton

Novi Beograd: Danas – Savski polumaraton

Na Savskom nasipu u Bloku 70a na Novom Beogradu, 11. novembra od 11.00, biće održan osmi Savski polumaraton (21,1 kilometar), što je ujedno i Otvoreno prvenstvo Srbije za veterane.

U trci učestvuju, pored seniora i veterana, i studenti. Ove godine Savski polumaraton je posvećen zaključenju primirja i završetku Prvog svetskog rata. U okviru manifestacije biće organizovana i rekreativna aktivnost „Hodanjem do zdravlja“ na dva kilometra, gde će učestvovati članovi beogradskih klubova za starije. Bake i deke sa svojim unucima otvoriće akciju „Hodanjem do zdravlja“, tako što će zajedno preći prvih sto metara, a onda će krenuti i svi drugi učesnici. Promoter i voditelj programa je Petar Peca Popović, novinar i rok kritičar.

U muzičkom delu programa nastupiće grupe pevača i pevači solisti Penzionerskog amaterskog kulturno-umetničkog društva „Anđelka Trnavac“, koji radi u sastavu DCK-a. Za najuspešnije trkače pripremljene su medalje i pehari po uzrasnim kategorijama.

Organizatori ove sportske manifestacije su Dnevni centri i klubovi za starije i Savez atletskih veterana Srbije. (Beoinfo)