Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Pobednici Green Fest-a
Green Fest 2014 - pobednici
Green Fest 2014 - pobednici

Pobednici Green Fest-a

Svečanom ceremonijom dodele nagrada i projekcijom filma „Rat za pesak“ sinoć je završen 5. Međunarodni festival zelene kulture Green Fest.

Sa 52 filma u konkurenciji za nagrade festivala, osam revijalnih filmova i oko 10.000 posetilaca, festival je nastavio da obara rekorde iz prethodnih godina.

Film „Moj Osijek“ autorke Dorotee Rosić iz Hrvatske osvojio je priznanje za najbolji amaterski film u kategoriji do 18 godina. Nagrade za amaterske filmove su osvojili i Šahar Tuhner iz Izraela, autor filma „Floating Worms“ (u kategoriji od 18 do 27 godina) i Jasna Kovačević iz Srbije za film „Marš na Drinu“ (u kategoriji više od 27 godina). Nagrade za pobednike je obezbedila kompanija Lenovo.

Specijanu nagradu Sekretarijata za zaštitu životne sredine je osvojila Gordana Janevska za film „Delujem lokalno, mislim globalno“ iz Srbije.

Najbolji kratki film ove godine je „The Face of Waters“, autora Elisera Himenesa Almeide sa Kube, dok je drugu nagradu osvojio film „The Watershed“, autorke Elis Hjugas iz SAD. Specijalna priznanja osvojili su Edu Pereira iz Brazila, za film „There’s no Harm“, zatim Alberto Gambato iz Italije za film „The Island That Was“ i Manuel Alvares Diestro iz Velike Britanije za film „Displacements“.

Za ova tri dana posetioci su mogli da pogledaju ukupno 60 filmova u kategorijama takmičarskog i revijalnog filma, održano je 24 kreativne i ekološke radionice za učenike osnovnih i srednjih škola, predavanja i panel-diskusije za studente i širu javnost, a svi posetioci su, u okviru izložbenog programa mogli da pogledaju 24 inovacije, izložbe, „zelene“ proizvode, inicijative i tehnologije i da se uključe u društvenu kampanju. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.