Naslovna » Izlasci » Film » Premijera filma „Travelator“ 19. novembra
Travelator
Travelator

Premijera filma „Travelator“ 19. novembra

U bioskopu Cineplexx Ušće SC, u sredu, 19. novembra od 20.00, biće održana premijera filma „Travelator“ Dušana Milića.

Publika će videti mladog glumca Nikolu Rakočevića kao glavnog junaka video igrice u pucačini po ulicama Las Vegasa.

„Travelator“ je priča o Slovencu, talentovanom igraču video igrica, koji odlazi u Las Vegas sa tajnim zadatkom da eleminiše zaštićenog svedoka saradnika, pripadnika srpske mafije. Pošto stigne na odredište, Slovenac locira svoju žrtvu i analizira njegovo kretanje, radi uspešnog ispunjenja zadate misije. Kako vreme odmiče, raskoši američke prestonice kocke uzimaju ga pod svoje.

Reditelj, scenarista i producent filma Dušan Milić je objasnio kako je snimio film stanja za koji su mu tokom studija govorili da je nemoguća misija. U želji da ekranizuje priču o Slovencu i „Travelatoru“, pokretnoj traci koja prevozi ljude sa jednog mesta na drugo, doprineo je i nemerljivi talenat Nikole Rakočevića.

Njemu je za pripremu glavnog lika u filmu dosta pomogla i sama atmosfera grada koju Las Vegas kao grad greha pruža, sa potpuno realnom scenografijom i ritmom koji vlada u njemu, a samim tim i u filmu. Posle pet godina od početka snimanja filma, Nikola je mogao jedino da se iznenadi kako je dobro odglumio scene u Americi, jer je uglavnom tokom snimanja razmišljao kako da ga ne primeti obezbeđenje, pošto se snimanje odvijalo na „crno“.

Uloge tumače i Boris Isaković, Khetanya Henderson, Adrian Elizondo, Michael Joiner, Jack Dimich. (danubeogradu.rs)