Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Zvanično zatvoren 59. Beogradski sajam knjiga
Beogradski sajam knjiga 2014
Beogradski sajam knjiga 2014

Zvanično zatvoren 59. Beogradski sajam knjiga

Predajom Otvorene knjige ambasadora Kine Li Mančanga ruskom kolegi Aleksandru Čepurinu u sali „Slobodan Selenić“ zvanično je zatvoren 59. Beogradski sajam knjiga.

Opšte mišljenje je da je ovogodišnji sajam bio uspešniji od nekoliko prethodnih, što pokazuje i broj izdavača: učestvovalo je 483 direktna izdavača, od kojih je 406 domaćih a 77 stranih.

Realizovan je i rekordan broj pratećih programa, kojih je bilo 866, a što je duplo više nego prošle godine. Kada je reč o konačnom broju posetilaca, to će se znati već tokom sutrašnjeg dana, ali je izvesno da je broj posetilaca premašio prošlogodišnju posetu.

Ambasador Kine Li Mančang rekao je ovim povodom da sve što je lepo kratko traje i da se to odnosi pre svega na njihov nastup u ulozi počasnog gosta na 59. Beogradskom sajmu knjiga. On je naglasio da je tokom osam dana sajma potpisano 140 sporazuma o saradnji što pokazuje značaj i uticaj ovog sajma knjiga u Evropi i svetu.

Ruski ambasador Čepurin najavio je skore pripreme za nastup Rusije na jubilarnom 60. sajmu, i to ne samo zbog časti koja im je ukazana već i zato što je Beogradski sajam jedan od najznačajnijih mesta za promociju knjige u Evropi i šire. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.