Naslovna » BG svaštara » Književnost » Čarobna knjiga: Vanja Čobanov – Noć mi te duguje
Čarobna knjiga: Vanja Čobanov - Noć mi te duguje
Čarobna knjiga: Vanja Čobanov - Noć mi te duguje

Čarobna knjiga: Vanja Čobanov – Noć mi te duguje

Roman „Noć mi te duguje“ koji je napisao Vanja Čobanov objavila je izdavačka kuća Čarobna knjiga.

„Noć mi te duguje“ je istovremeno uzbudljiv triler i strasna ljubavna priča. Zapletom koji nas ostavlja bez daha istkana je pripovest duga više od pola veka. Izmeštajući nas iz Crne Gore u Novi Sad, pa onda u Švajcarsku, autor hrabro razotkriva noćnu moru koja nas pritiska decenijama – prodaja beba u Jugoslaviji i Srbiji.

Ne može da nestane, tek tako, bez reči, u pola rečenice, u pola nečega, u ništa… Da nestane, sa svim tim dodirima. U Nešto što ne razume… bez osvrtanja… u noć… Noć mi te duguje…

Božo Vukotić beži od krvne osvete iz svog sela, visoko u planinama. Ali on nije lovina, već onaj koji treba da izvrši osvetu. Taj junački beg ostaviće potpuno drugačiji trag na njegova dva sina. Jedan će shvatiti tu poruku, a drugi će večno ostati gladan krvi. Upravo on, Vuk Vukotić, ulazi u jedan od najprljavijih balkanskih poslova, u trgovinu bebama.

Jovana je devojka iz Novog Sada. Tek je izašla iz dugogodišnje veze i još pokušava da poveže konce svog života. Upoznavanje sa Senkom, tajanstvenom mladom ženom, dovodi je u Ženevu, gde dobija posao iz snova i upoznaje se sa mladim čovekom koji bi mogao biti ljubav njenog života. Ali, mračne igre crnogorskog šefa mafije usisaće i nju u košmar iz koga kao da nema izlaza.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.