Naslovna » Izlasci » Shopping » Chieftec XT-01B-400S8 – povoljno, a dobro kućište
Chieftec XT-01B-400S8
Chieftec XT-01B-400S8

Chieftec XT-01B-400S8 – povoljno, a dobro kućište

Kompanija Chieftec nedavno je osvežila svoju ponudu kućišta jednim veoma zanimljivim i krajnje povoljnim modelom oznake XT-01B-400S8.

Radi se o elegantno rešenom kućištu koje dolazi sa solidnim napajanjem od 400W i ima prostranu unutrašnjost koja ga čini idealnim za kreiranje i nešto ozbiljnijih desktop računara.

Realno gledano XT-01B-400S8 kućište je osmišljeno sa ciljem da zadovolji umereno zahtevne kućne i kancelarijske korisnike, ali zbog same konstrukcije može da ide korak dalje, što se u radu sa njim odmah oseti.

Kao što smo napomenuli XT-01B-400S8 je jedno moderno i elegantno dizajnirano kućište čiji je kostur napravljen od aluminijuma, a oklop od metala. Izrada je za klasu ispred sličnih konkurentskih rešenja i bar tri klase ispred povoljnih dalekoistočnih kućišta koja su preplavila domaće tržište.Promo

Za održavanje nije zahtevno, a ako je potrebno XT-01B-400S8 kućište se lako može preneti sa jedne na drugu lokaciju – mada tu se postavlja pitanje ko bi još prenosio desktop kućište, ali nije na odmet znati.

Unutrašnjost ovog kućišta je prostrana iako prema specifikacijama XT-01B-400S8 spada među manja rešenja. Konkretno u njega je moguće instalirati sve vrste ATX ploča, kao i malo veće grafičke kartice.

Prostora za dodatne ventilatore ima dovoljno, kao i lžišta za čvrste diskove i optiku. Inače, kada smo već pomenuli HDD i ODD drajvove da kažemo kako je iste moguće fiksirati polugama koje po našem mišljenju deluju kao jako pouzdane, a i definitivno su jednostavnije rešenje od tradicionalnog šrafljenja.

Chieftec uz XT-01B-400S8 kućište isporučuje i napajanje (to smo takođe već rekli) koje ima solidan potencijal obzirom da raspolaže izlaznom snagom od 400W. Kod samog izvora je jako zanimljivo da je opremljeno svim tehnološkim inovacijama koje poseduje većina naprednih Chiftec-ovih modela čije su cene i do nekoliko puta više od cene ovog kućišta.

Isto (potpuno logično) nije modularnog tipa, međutim svi kablovi su uvijeni tako da ne smetaju normalnoj cirkulaciji vazduha. Za kraj ostaje da kažemo još da je XT-01B-400S8 jedno od povoljnijih kućišta na tržištu što mu je dodatno plus pored svih mogućnosti koje doosi.

Cena (sa PDV-om): 6.799,00 dinara

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.