Naslovna » Turizam » Volim Beograd » Hipodrom Beograd – za posebno nedeljno popodne
Hipodrom Beograd
Hipodrom Beograd

Hipodrom Beograd – za posebno nedeljno popodne

Hipodrom Beograd, u kraju grada koji nosi ime po staroj „carevoj“ ćupriji, danas je u neposrednoj blizini jednog drugog, za naše vreme modernog mosta.

Mnogo toga se promenilo od 1914. godine kada je otvoren ovaj, danas najstariji, sportski objekat u Beogradu. Pogled sa hipodroma u pravcu Save, dok se očekuju uzbudljiva nadmetanja, ne može izbeći pilon Mosta na Adi i vreme, koje za ljubitelje konja i trka zadržava stare i postavlja nove ciljeve.

Na beogradskom hipodromu u toku sezone koja traje od sredine aprila do sredine oktobra obično je oko dvadeset trkačkih dana, sa desetak trka dnevno. Vreme rezervisano za takmičenja uglavnom je nedelja popodne, dominiraju galopske i kasačke trke, a značajno su ređe utakmice sa preskakanjem prepona.

Trke sa dugom tradicijom privlače najveću pažnju – Galopski derbi, Trka Grada Beograda, kasačka trka „Singidunum“… a tu je i poneki specijalni događaj – revija šešira „Lady’s Day“, izložba oldtajmera, vožnja fijakerom, vožnja za decu zapregom koju vuku poniji…

Hipodrom Beograd - škola jahanja
Hipodrom Beograd – škola jahanja

Hipodrom: Predlog za posetu

Stalni posetioci Hipodroma Beograd dobro znaju godišnje rasporede. Za sve one koji žele da na hipodrom dođu prvi put, treba reći da će biti u prilici da vide interesantne objekte o kojima možda malo znaju – peščani parkur i manjež, galopski padok, boksove, staze sa peščanom i podlogom od rizle, tribine sa Kraljevom ložom… I da uživaju u šetnji negovanim starim parkom, sa stazama, klupama i mobilijarom za dečju igru.

U krugu Hipodroma nalazi se obavezna kladionica, kafei i restorani za osveženje, a organizuju se i škole jahanja i terapeutsko jahanje.

Beogradski hipodrom nalazi se u centru grada, prostor ima dosta zelenila, prostran je i zaklonjen, pa se na ovakvom mestu, osim upoznavanja sa konjičkim sportom, možda otkrije i sva njegova lepota, zbog koje se poseta trkama uvek smatrala znakom prestiža i dobrog ukusa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.