Naslovna » Izlasci » Shopping » iPad mini 3 – mali tablet neverovatnih mogućnosti
iPad mini 3
iPad mini 3

iPad mini 3 – mali tablet neverovatnih mogućnosti

Kompanija iz Kupertina nedavno je predstavila naslednika iPad mini tableta sa Retina ekranom – iPad mini 3, koji u istom (aluminijumskom) kućištu donosi još više uživanja i mnogo više skladišnog prostora.

Reč je o iPad mini 3 tabletu koga je Apple koncipirao kao mali gedžet neverovatnih multimedijalnih karakteristika.

Sa njim je moguće uživati u najnovijim iOS igricama, HD filmovima i multimediji visoke definicije, a korisnici koji se odluče za Wi-Fi + Cellular verzije mogu pratiti i svoje omiljene serije u pokretu, ali i komunicirati sa dragim osobama bez potrebe da su na nekoj Wireless konekciji.

Predstavljamo vam iPad mini 3 tablet – najtraženiji i najpopularniji osmoinčni tablet na globalnom tržištu.

Multimedijalna aždajica

Apple je iPad mini 3 (kao što smo već napomenuli) spakovao u aluminijumsko kućište iPad mini 2 tableta od koga je preuzeo i gotovo kompletnu hardversku konstrukcju. Kada to kažemo mislimo na 64-bitni A7 procesor kome u radu pomaže M7 koprocesor zadužen za koordinaciju ugrađenih senzora i praćenje dnevnih aktivnosti korisnika.

Kupci mogu da biraju između verzija sa Wi-Fi adapterom i verzija sa Wi-Fi + Cellular adapterima (viđeno i kod prethodnih iPad mini tableta) u kombinaciji sa 16 GB, 64 GB i 128 GB ultra brzog fleš skladišnog prostora.

Svima koji se odluče za kupovinu iPad mini 3 tableta preporučujemo verzije sa 64 GB fleš skladišnog prostora (oko 13.000 RSD je skuplja od iPad mini 3 tableta sa 16 GB storidža) jer je aktuelna verzija iOS 8 plaforme poprilično velika tako da na modelu sa 16 GB fleš striža ostane jako mali prostor za instalaciju programa i igrica – a to može da bude itekako frustrirajuće.

Prednja i zadnja kamera su solidno unapređene, a zadnja čak ima i vrhunski autofokus zbog kog verujemo da će iPad mini 3 posebno voleti napredniji korisnici, odnosno oni koji vole da fotografišu i snimaju video klipove.

Autonomija baterije nije menjana što znači da potencijalni kupci mogu biti mirni bar 10 radnih časova bez novog punjenja, međutim radno vreme može značajno da se produži ako se kontrast Retina displeja smanji za nekih 30% do 50% što ne utiče drastično na prikaz slike.

Kada smo već pomenuli Retina ekran da kažemo da isti ima rezoluciju od 2048×1536 piksela (2K lepše rečeno) kao i da nudi besprekornu reprodukciju boja i prikaz detalja kakav donose samo Retina ekrani na MacBook Pro Retina računarima i moćni 4K televizori poslednje generacije. Upravo zbog Retina displeja iPad mini 3 je prava multimedijalna aždajica na kojoj sve iOS igrice izgledaju perfektno.

iPad mini 3 sa čitačem otisaka prstiju

Jača strana iPad mini 3 tableta je i novi (takođe već pomenuti) iOS 8 koji dolazi sa više od 250 novih funkcija od kojih su najvažnije one bezbedonosne. Inače, iPad mini 3 poseduje čitač otisaka prstiju koji ga u ovom momentu čini najbezbednijim osmoinčnim tabletom na svetu.

Grafičko okruženje je veoma prijatno, a korisnik u radu ima osećaj kao da je sve fluidno i besprekorno što i jeste istina.

Jedina stvar koja pomalo kvari utisak o savršenosti iPad mini 3 tableta je nemogućnost opcione nadogradnje skladišnog prostora preko SD memorijskih kartica i to je generalno gledano najveći minus za ovaj tablet.

Poražavajuće je to da Apple (bar za sada) čak i ne razmišlja o opciji ugradnje čitača memorijskih kartica pa jedino rešenje koje ima smisla za ozbiljnije skladištenje podataka, tj. ozbiljnije korisnike je Time Capsule (Vremenska kapsula), ali one je poprilično skupa investicija.

Ipak, ako to stavimo po strani iPad mini 3 je zaista jedan vrhunski tablet koji dolazi sa kompletnim eko sistemom zbog čega i jeste korak ispred drugih i jedina dobra i vredna investicija u svojoj klasi.

Cena (sa PDV-om): 52.690 RSD