Naslovna » Izlasci » Film » Premijera: „Marko Kraljević – fantastična avantura“
Marko Kraljević - fantastična avantura
Marko Kraljević - fantastična avantura

Premijera: „Marko Kraljević – fantastična avantura“

Premijera srpskog filma a indijskog reditelja „Marko Kraljević – fantastična avantura“ biće upriličena 21. januara 2015. od 20.00 u Dvorani Doma sindikata.

Reditelj, scenarista i producent S. Šridar snimio je film sa srpskim glumcima u Srbiji. Scenario je zasnovan na narodnim pesmama „Oranje Marka Kraljevića“, „Marko Kraljević i Ljutica Bogdan“, „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“, „Marko Kraljević ukida svadbarinu“ i „Marko Kraljević i vila“.

Radnja ukratko izgleda ovako: na Kosovu je postavljen novi paša. Svaka devojka koja želi da se uda mora da spava s njim noć pred udaju, a jedini koji može da ih spase svadbarine je Marko Kraljević. Ovu fantastiku, avanturu i komediju upotpuniće i likovi poput Muse Kesedžije, Vile Ravijojle, Ljutice Bogdana…

Glavnu ulogu tumači Mateja Popović (Marko Kraljević), a ostale likove Dragana Mićalović, Anka Gaćeša, Nikola Slijepčević, Uroš Jakovljević… Lik zle turske zavodnice Azre (koje nema u narodnim pesmama) predstaviće Miljana Gavrilović. Markov Šarac, pričljivi konj koji pije vino, biće oživljen uz pomoć digitalnih vizuelnih efekata.

Indijski reditelj nagovestio je da će, ako film bude imao dobru prođu, biti snimani i nastavci kao i bolivudski rimejk.

Na blagajni Doma sindikata mogu da se kupe karte za premijeru po ceni od 350 RSD. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.