Naslovna » Izlasci » U Beogradu Evropsko prvenstvo u elektronskom sportu
ESEC - Evropsko prvenstvo u elektronskom sportu
ESEC - Evropsko prvenstvo u elektronskom sportu

U Beogradu Evropsko prvenstvo u elektronskom sportu

Evropsko prvenstvo u elektronskom sportu (ESEC) održaće se u nedelju i ponedeljak, 14. i 15. decembra, u Belekspo centru i na njemu će se okupiti nacionalni timovi iz 44 države Starog kontinenta.

Ulaz na Evropsko prvenstvo u elektronskom sportu je besplatan.

Sekretarka za privredu, Tijana Maljković, izrazila je zadovoljstvo što će se ovo takmičenje održati u Beogradu, istakavši da se nada da će naša prestonica naredne godine biti domaćin Svetskog prvenstva u elektronskom sportu.Za dž

– Ovo evropsko prvenstvo je značajno, kako zbog samog takmičenja tako i kao događaj koji govori o Beogradu. Imajući u vidu specifičnost sporta, nadamo se da će učesnici podeliti svoje utiske i na internetu – istakao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Organizator takmičenja, Svetozar Marković, rekao je da je ovo treća najbrža rastuća industrija u svetu, u kojoj se veliki broj mladih pronalazi i koja pruža mogućnost učešća i osobama sa invaliditetom.

ESEC je prvo i jedino takmičenje na kojem se takmiče reprezentacije zemalja Evrope. Prošle godine, takmičenje je pratilo više od 15 miliona ljudi na više od 15 svetskih jezika. Očekuje se da ove godine ESEC gleda više od deset miliona zaljubljenika u jednu od najpopularnijih igara na svetu.

U pitanju je veliki događaj, na kome učestvuju najveće kompanije i najbolji svetski igrači, koji su u svetu priznati kao sportisti elektronskog sporta.

U finalu učestvuju Poljska – Finska i Francuska – Švedska. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.