Naslovna » Porodica » Deca » Zimski raspust: Kreativan dizajn 10
Kreativan dizajn 10
Kreativan dizajn 10

Zimski raspust: Kreativan dizajn 10

U sklopu besplatnih programa za zimski raspust biće realizovan projekat „Kreativan dizajn 10 – redizajn zimskog modnog asesoara“.

Kreativan dizajn 10“ je besplatan program neformalne edukacije talentovanih mladih od 14 do 19. godina, u oblasti modnog dizajna, koji povezuje kulturnu tradiciju, savremene trendove u odevanju i reciklažu.

Program se odvija se u periodu od 10 dana, od 4. do 16. januara od 11.00 do 14.00, u OŠ „Drinka Pavlović“.

Edukacija kroz umetnost i u umetnosti

Redizajn zimskog modnog asesoara predviđa posetu kulturnim i modnim institucijama, predavanja i praktične radionice koje će mlade uvesti u domen unikatnog modnog dizajna zasnovanog na kombinaciji tehnika reciklaže i tradicionalnih dekorativnih tehnika ručnog rada.Za dž

Program je koncipiran kao edukacija kroz umetnost i u umetnosti, čime će mladima biti omogućeno da steknu nove pojmove iz kulturne tradicije, tj. materijalnog i nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije i da ga kroz praktične veštine integrišu u svoje dekorativne proizvode modnog asesoara (šalovi, kape, rukavice, aplikacije za odeću, muf) koristeći elemente reciklaže i ručnog rada.

Redizajniranjem stare odeće, mladi će biti u prilici da izgrade svoj autentičan vizuelni identitet i izrade unikatne modne detalje koje će moći da nose.

Prijave sa podacima učenika: Ime, prezime, škola, razred, kontakt telefon, poslati na emial: umetnicki.trening@gmail.com. Za više detalja o programu, možete pozvati na 069/5552-340. Autorka programa je Gabriela Vasić, magistar slikarstva.

Organizatori programa su ULUS i Udruženje građana KOD. Program je podržao Sekretarijat za sport i omladinu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.