Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Deca recikliraju u vrtiću „1001 radost“
Deca recikliraju u vrtiću "1001 radost"
Deca recikliraju u vrtiću "1001 radost"

Deca recikliraju u vrtiću „1001 radost“

JKP „Gradska čistoća“ dostavilo je 12 kanti i 39 dodatnih specijalizovanih sudova za odlaganje reciklabilnog otpada vrtiću „1001 radost“ koji se nalazi u sklopu P.U. „Čika Jova Zmaj“ na Voždovcu.

Time je započeta edukativna ali i korisna akcija u službi reciklaže, koja će se tokom godine širiti i na druge gradske opštine kako bi se obuhvatilo što više obrazovnih ustanova na teritoriji grada. Cilj akcije je kako razvoj reciklaže tako i podizanje svesti sugrađana o njenoj važnosti.

– Ove godine pored osnovnih škola u sistem prikupljanja reciklabilnog otpada uključićemo i predškolske ustanove ali i vrtiće. Edukacija je vrlo važna za razvoj reciklaže, a navike koje steknemo takoreći od malih nogu prate nas kroz ceo život i zato se trudimo da reciklažu približimo baš najmlađima. Želimo da im pokažemo da otpad nije samo smeće, već da se njegovim pravilnim rukovođenjem on ponovo može iskoristiti, a tako čuvati naša životna sredina i štedeti prirodni resursi – rekao je Miroslav Bogdanović, direktor JKP „Gradska čistoća“.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić u vrtiću „1001 radost“ istakao je značaj akcije koja se sprovodi u cilju podizanja javne svesti o reciklaži i značaju očuvanja životne sredine, kako mališana tako i odraslih.

– Bitno je edukovati decu da vode računa o vrednostima prirode i načinu življenja. Nadam se da će i ostali vrtići slediti ovaj primer i edukovati naše najmlađe kako da očuvamo životnu sredinu i kako da se odnosimo prema njoj – istakao je Savić. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.