Naslovna » Izlasci » Film » Direktan prenos hit opere „Hofmanove priče“
Hofmanove priče

Direktan prenos hit opere „Hofmanove priče“

U bioskopu Cineplexx Ušće SC, 31. januara od 19.00, zakazan je direktan prenos opere „Hofmanove priče“ Žaka Ofenbaha.

Ovo je jedna od tri popularne opere koja se u ovoj sezoni vraća u visokoj rezuluciji sa novom postavom.

Popularni Vitorio Grigolo tumači naslovnu ulogu u Ofenbahovoj operi „Hofmanove priče“, uz sopran iz Abhazije – Hiblu Gerzmavu u ulozi sve četiri operske heroine – mehaničke lutke Olimpije, kompulzivne umetnice Antonije, kurtizane Đulijete i narcisoidne glumice Stele.

Kejt Lindsej ponovo igra ulogu Niklaus, dok Tomas Hampson dodaje na već duži spisak uloga iz Metropolitenu i još četiri lika – Lindorfa, doktora Mirakla, Kopelijusa i Dapertuta. Za dirigentskom palicom ove godine nalazi se Iv Abel.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 RSD po predstavi. Kupovinom karata za četiri ili više opera u ovoj sezoni ostvaruje se pravo na sniženu cenu karte od 950 RSD.

Do kraja sezone…

Iz Metropolitena do kraja sezone direktnih prenosa u bioskopu Cineplexx Ušće SC zaljubljenici u operu će imati priliku da uživaju uz dva dupla programa i Met premijeri.

Zajednički prenos romantične bajke Petra Iljiča Čajkovskog „Jolanta“ i Bartokovog „Dvorca Modrobradog“ zakazan je za 14. februar, Rosinijeva „Gospa sa jezera“ po prvi put će biti prikazana u Srbiji 14. marta, dok je za 25. april zakazan dupli prenos „Kavalerija Rustikana“ i „Pajaci“ u novoj produkciji. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.