Naslovna » Izlasci » Shopping » Epson L810 – fotografija nikad nije bila povoljnija!
Epson L810
Epson L810

Epson L810 – fotografija nikad nije bila povoljnija!

Veliki pomak u svetu foto štampe bar što se tiče uštede na mastilu i značajnom poboljšanju kvaliteta foto otiska donela je kompanija Epson.

Foto štampači nisu nikakva novina na tržištu, a poslednjih pet do deset godina su u žiži interesovanja zbog izuzetno povoljne cene otiska koji daju, kao i zbog značajne uštede na mastilu koja ide i do 50% u odnosu na tradicionalna inkjet štamparska rešenja.

Nedavno je Epson predstavio specijalizovane ITS A4 foto štampače sa kojima je moguće postići uštedu na mastilu i do 90% bez gubitka detalja i sa maksimalno verno reprodukovanim bojama.

U nastavku ovog teksta predstavljamo vam model L810 koji je najkompaktniji predstavnik nove generacije foto štampača i čije mogućnosti mogu zadovoljiti čak i malo probirljivije korisnike kojima je važno da fotografije budu izuzetno postojane i otporne na sve spoljne uticaje.Promo

Kao što smo napomenuli L810 je predstavnik nove generacije Epson-ovih ITS foto štampača i specifičan je po tome što u jednom kompaktnom kućištu donosi sve aktuelne foto tehnologije.

Koristi šest mastila (plava, ljubičasta, crna, žuta, foto plava i foto ljubičasta) koja su sistemom cevčica povezana sa Micro Piezo glavom za štampanje poslednje generacije. Zahvaljujući njoj L810 je u stanju da na foto papir baci kapljicu izuzetno male veličine što za rezultat ima izuzetno detaljne fotografije.

Kvalitet otiska je daleko ispred onih koji daju tradicionalna štamparska rešenja, uključujući i foto laboratorije poslednje generacije. Konkretno svi testovi su potvrdili veoma visok stepen reprodukcije i prirodnosti boja, kao i maksimalno lepo izbalansiranu prelaznost zbog čega fotografije nastale ovim foto printerom izgledaju privlačno i atraktivno.

Najkompaktniji

Već smo napomenuli da je L810 jedan od najkompaktnijih ITS foto štampača na tržištu, međutim ono što je još zanimljivo je činjenica da on ima i jako malu težinu pa se lako može preneti sa jedne lokacije na drugu.

Printer poseduje i vrhunski rešenu kontrolnu tablu (sa displejom na sebi) preko koje je moguće upravljati svim njegovim funkcijama, ali i detaljno kontrolisati potrošnju mastila, kao i ostale parametre štampe. Dakle, L810 nije potrebno povezati na računar da bi se na njemu odštampale fotografije dovoljno je samo slike kopirati na neku SD karticu i štampanje može da počne.

Inače, kada smo već kod povezivosti da kažemo da ovaj model pored USB konekcije ima i Direct USB port u koji se može direktno ubaciti fleš drajv, a sve u cilju izbegavanja veze sa PC-jem. Još da ima neku bežičnu konekciju bio bi apsolutna TOP preporuka na tržištu, ali verujemo da je to rezervisano za neke naprednije modele.

Za kraj priče o ovom kompaktnom foto štampaču ostaje još da kažemo kako je full kompatibilan sa svim aktuelnim Windows i Mac okruženjima, kao i sa velikim brojem popularnih Linux distribucija.

U paketu se isporučuje sa sasvim solidnim softverom, kao i detaljnim uputsvom kako se koristi i održava. Proizvođač sve kupce ovog modela posebno upozorava na obaveznu upotrebu originalnih mastila jer u suprotnom kvalitet otiska može biti drastično lošiji, a vek trajanja štampača znatno kraći, što onda neopravdava njegovo ulaganje.

Sve u svemu L810 je jedan ozbiljan mali foto printer koji malo troši, a daje odlične fotografije i baš zbog toga uspešno prkosi konkurenciji. Mogu ga koristiti kako umereno zahtevni kućni korisnici tako i fotografi jer ono što dobijaju sa ovim modelom teško da može da im ponudi bilo koja foto laboratorija, bar ne po pristupačnoj ceni.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.