Naslovna » Izlasci » Shopping » Epson L850 – fotolaboratorija koja i štedi i vredi
Epson L850
Epson L850

Epson L850 – fotolaboratorija koja i štedi i vredi

Ukoliko se ozbiljno bavite fotografijom i u potrazi ste za vrhunskim foto štampačem koji daje odlične otiske po pristojnoj ceni toplo vam preporučujemo model Epson L850.

Zapravo radi se o foto ITS MF uređaju poslednje generacije koji operiše sa šest mastila i koristi novu Micro Piezo glavu za štampanje i kopiranje kako bi formirao otisak vrhunskog kvaliteta, tj. besprekorne reprodukcije boja i odlične detaljnosti.

Ipak, Epson kod ovog modela na prvom mestu ističe njegovu ekonomičnost forsirajući merenja koja jasno pokazuju da sa L850 ITS MF foto uređajem ušteda u štampi ide i do 90%. Hajde izbliza da pogledamo o kakvom rešenju je reč…

Štampanje, kopiranje i skeniranje

Kao i većina inkjet multifunkcijskih uređaja tako i Epson L850 objedinjuje tri glavne funkcije: štampanje, kopiranje i skeniranje. Ipak, kod ovog modela je štampa fotografija primarna stvar), a u biti L850 poseduje istu štamparsku konstrukciju kao i model L810. To znači da koristi istih šest boja kao i L810 (plava, ljubičasta, crna, žuta, foto plava i foto ljubičasta), kao i istu glavu za formiranje otiska koja garantuje vrhunski kvalitet fotosa i detaljnost kakva do sada nije viđena na fotografijama A4 formata i manjih formata.Promo

Konkretno L850 formira veoma postojane fotografije prirodnih boja i visoke detaljnosti pogodne kako za prezentacije i arhiviranje, tako i za dalju obradu.

Po analizama fotosa dobijenih štampom sa ovim multifunkcionalcem boje na istim mogu ostati nepromenjen i preko 120 godina uz preduslov da se otisci pravilno skladište i čuvaju. To jasno govori o koliko visokom kvalitetu štampe je reč.

Što se tiče brzine štampe ona nije impresivna, mada realno gledano svi foto štampači imaju problem sa brzinom štampanja fotogrfija ponajviše zbog detaljnosti istih. Povezivanje je sa druge strane na jednom zadovoljavajućem nivou, a potpuno cool stvar je što se L850 razume sa najrazličitijim platformama uključujući i veliki broj Linux distribucija.

Kopir jedinica na ovom MF uređaju je zadovoljavajuća, ali samo to jer se sa njom ne mogu dobiti prirodni otisci sa visokim nivoom detaljnosti – kopiranje tekstualnih i grafičkih dokumenata je najveći domet. Skener je takođe prosečan, ali obavlja posao, mada smo mi mišljenja da je morao biti bolji zbog toga što određeni broj korisnika ima velikih potreba za skeniranjem fotografija.

I to bi u nekim kratkim crtama bio Epson L850 ITS foto MF uređaj koji je od pre nekoliko nedelja dostupan i domaćim kupcima. Njegova najveća prednost je impresivna i povoljna štampa fotografija dok su sve ostale mogućnosti više prateće nego funkcionalne. Ipak, one znaju dobro da dođu da se privremeno nešto reši (na primer. iskopira neki manje važan dokument ili skenira neka prateća dokumentacija), ali realno od njih ne očekujte puno.

Suma sumarum Epson L850 je jedna punokrvna fotolaboratorija koja i štedi i vredi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.