Naslovna » Izlasci » Film » Film „Najlepša je zemlja moja“ od 22. januara u bioskopima
Najlepša je zemlja moja
Najlepša je zemlja moja

Film „Najlepša je zemlja moja“ od 22. januara u bioskopima

Film „Najlepša je zemlja moja“ (My Beautiful Country) prikazivaće se u domaćim bioskopima od 22. januara.

Ovo je priča o ljubavi Srpkinje i Albanca za vreme sukoba devedesetih na Kosovu.

Mlada udovica Danica (Zrinka Cvitešić), živi skromno sa dva sina boreći se da preživi u malom kosovskom selu blizu grada koji reka Ibar deli na srpski i albanski deo.

Smrt njenog muža kojeg su ubili Albanci, ostavila je duboke tragove na porodicu. Mali Danilo (Miloš Mesarović) od tada ne govori, a Vlada (Andrija Nikčević) je postao osobenjak koji sanja da ima bicikl.

Iznenada, teško ranjeni albanski vojnik OVK Ramiz (Mišel Matičević) pronalazi utočište u njenoj kući. Danica je u dilemi, da li da ga preda srpkim snagama ili da pokuša da mu spasi život. Danica počinje da ga leči, izlažući porodicu velikoj opasnosti. Između njih dvoje se rađa ljubav…

U filmu igraju i Ana Marković, Slavko Štimac, Miloš Timotijević, Ljubomir Bandović, Nebojša Ðorđević, Stela Ćetković, Suzana Petričević, Nataša Marković, a kao specijalni gosti pojavljuju se Eva Ras i Bata Živojinović.

Film „Najlepša je zemlja moja“ slojevita je priča o ljubavi, ratu, odrastanju dece pod NATO bombama sa osiromašenim uranijumom, o ekstremizmu sukobljenih strana, ali i mogućnosti oproštaja i rađanja emocija. Snimljen je u koprodukciji Nemačke, Srbije i Hrvatske.

Trejler pogledajte OVDE. (danubeogradu.rs)

 

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.