Naslovna » Izlasci » Film » Filmovi iz Roterdama i u Beogradu
Filmovi iz Roterdama - Brzo hodanje
Filmovi iz Roterdama - Brzo hodanje

Filmovi iz Roterdama i u Beogradu

Filmovi premijerno prikazani na Roterdamskom filmskom festivalu (IFFR Live) biće predstavljeni i u Beogradu, Subotici i Nišu.

Inovativni program IFFR Live sastoji se od pet svetskih premijera koje će se održati simultano u 39 evropskih bioskopa tokom trajanja predstojećeg 44. izdanja renomiranog Međunarodnog filmskog festvala u Roterdamu, uključujući i bioskop Fontana (Beograd), Eurocinema (Subotica) i Kupina (Niš).

Na programu su filmovi „Atlantik“, „Priče o Pasiji po Mateju“, „Melodija“, „Brzo hodanje“ i „Nebo iznad nas“.

Publika u bioskopima biće u mogućnosti da posle premijere putem live streaming veze pozdravi reditelja i ekipu filma (koji će biti u Roterdamu), kao i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Twittera.

Naša tri bioskopa će na ovaj način ući u svetsku istoriju filmskih festivala jer će biti deo prvog izdanja ove revolucionarne platforme koja prenosi uzbuđenje festivalske premijere filma u bioskope širom Evrope i integriše internet i socijalne mreže na jedinstven način u samo festivalsko tkivo. IFFR Live (www.iffrlive.com) je prvi ovakav program na planeti, a njegova primarna funkcija je da doprinese promociji kvalitetnih novih ostvarenja.

Program IFFR Live će u Srbiji biti realizovan zahvaljujući Petru Mitriću, selektoru Festivala evropskog filma Palić, uz podršku Miše Mogorovića (producentska kuća Art & Popcorn), inače programskog direktora FEF Palić. (danubeogradu.rs)

Program

Subota, 24. januar (16.00) Atlantik
Holandski film (2015, r: Jan-Willem van Ewijk), prelepa je transcedentalna avantura o mladom marokanskom vindsurferu koji kreće na opasno putovanje preko okeana do Evrope.

Nedelja, 25. januar (16.00) Priče o Pasiji po Mateju
Dokumentarac (2015, Holandija; r: Ramón Gieling) moćna je priča o izvođenju kompozicije J. S. Bacha „Pasija po Mateju“ i njenom uticaju na širu zajednicu.

Ponedeljak, 26. januar (19.00) Melodija
Nagrađivani, drugi je film Bernarda Bellefroida sa zvezdom u usponu Lucie Debay i Rachael Blake (Sleeping Beauty), koje su podelile nagradu za najbolju glumicu na poslednjem Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu. U pitanju je emotivna je priča o odnosu mlade surogat majke sa ženom za koju nosi bebu.

Utorak, 27. januar (19.00) Brzo hodanje
Ovo je dirljiva komična drama Nielsa Ardena Opleva (reditelja kultnog danskog filma „The Girl With the Dragon Tattoo“) u kojoj glavnu ulogu glumi Sidse Babett Knudsen (igrala u veoma cenjenoj seriji „Borgen“).

Sreda, 28. januar (19.00) Nebo iznad nas
Debitanski film holandskog reditelja Marinusa Groothofa snimljen je u produkciji Miše Mogorovića, a prati živote troje običnih ljudi različitih generacija tokom NATO bombardovanja Beograda 1999. godine. Film je sniman u avgustu i septembru 2013. godine na više lokacija u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.