Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Pesma Evrovizije: U Beču počelo odbrojavanje
Evrovizijski toranj u Beču (foto: ORF / Günther Pichlkostner)
Evrovizijski toranj u Beču (foto: ORF / Günther Pichlkostner)

Pesma Evrovizije: U Beču počelo odbrojavanje

Do finala manifestacije „Pesma Evrovizije“ u Beču ostalo je još 135 dana.

Glavni grad Austrije je pored evrovizijskog tramvaja dobio još jedan simbol u znaku predstojeće Pesme Evrovizije: evrovizijski toranj koji na trgu Rathausplac odbrojava preostale dane do početka velikog događaja. Toranj od osam metara je sa svih strana obložen LED diodama koje prikazuju preostalo vreme do početka „Pesme Evrovizije“ kao i ostale informacije.

Na tornju će posle predaje ključeva Pesme Evrovizije 26. januara, kada će gradonačelnik Kopenhagena predati ključeve gradonačelniku Beča biti prikazano preostalo vreme do početka u satima, minutima i sekundama.

Pored tornja i evrovizijskog tramvaja koji je u funkciji od 27. decembra, u Beču će se od 17. do 23. maja organizovati i Evrovizijsko selo. Ovo će biti mesto okupljanja svih fanova, Bečlija i gostiju za vreme trajanja manifestacije.

U središnjem delu sela na trgu Rathausplac biće postavljena bina na kojoj će se održavati raznovrsni program sa izvođačima iz zemalja učesnica, tematske večeri u vezi sa Pesmom Evrovizije, porodični program, prenosi uživo kao i mnogo evrovizijske muzike. (ComPress)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.