Naslovna » Izlasci » Film » Premijera filma „Težina lanaca 2“, 31. januara
Težina lanaca 2: Oliver Stoun i Boris Malagurski

Premijera filma „Težina lanaca 2“, 31. januara

U bioskopu Akademija 28, 31. januara od 18.00, biće održana beogradska premijera filma „Težina lanaca 2“.

Ovo je dugo očekivani nastavak kultnog dokumentarnog filma srpsko-kanadskog producenta i režisera Borisa Malagurskog.

U filmu „Težina lanaca 2“ Malagurski se bavi neoliberalnim reformama na prostoru Balkana posle raspada Jugoslavije, kao i njihovim uticajem na sve sfere današnjeg društva: politiku, ekonomiju, vojsku, kulturu, obrazovanje, medije, itd.

Film je značajan zbog niza ekskluzivnih intervjua sa nekima od najvažnijih ličnosti sa ovih prostora, ali i sa svetski poznatim ličnostima kao što su Noam Čomski, Oliver Stoun, Karla Del Ponte, Majkl Parenti, Markus Papadopulos, Džon Piter Mejer, R. Džejms Vulzi, Iraklis Tsavaridis, Dajana Džons, Domagoj Margetić, Miroslav Lazanski, Ivan Pernar, Igor Mandić, Slavko Kulić i mnogim drugim.

– Kroz priče o rasprodatim i opljačkanim preduzećima, korumpiranim političarima, fiktivnim tribunalima, destruktivnim stranim investitorima, i raznoraznim ekonomsko-vojnim savezima, „Težina lanaca 2“ dekonstruiše moderne mitove o svemu što su obećali da će nam doneti bolji život – rekao je Boris Malagurski.

Svetska premijera „Težine lanaca 2“ organizovana je u Johanesburgu, 20. novembra prošle godine, u okviru filmskog festivala Montekasino. Do sada su održane projekcije u još sedam svetskih centara: Stokholm, Meksiko Siti, Vankuver, Toronto, Insbruk, Štutgart i Berlin.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Akademije 28, po ceni od 400 RSD. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.