Naslovna » Izlasci » Film » Prenos uživo: Labudovo jezero iz Boljšoj teatra
Labudovo jezero
Labudovo jezero

Prenos uživo: Labudovo jezero iz Boljšoj teatra

U nedelju, 25. januara od 16.00, u bioskopu Cineplexx Ušće SC biće direktno prenošen balet „Labudovo jezero“ iz Boljšoj teatra u Moskvi.

U palati, kraljevska porodica i njihovi gosti okupili su se na rođendanskoj proslavi princa Zigfrida. Na veličanstvenoj ceremoniji, mlade devojke pokušavaju da pridobiju njegovu pažnju, pošto Zigfrid mora da izabere ženu za sebe tokom bala.

Iznenada postaje svestan svojih budućih odgovornosti, on beži u noć i upoznaje čudno jato labudova na magičnom jezeru. Beli labud tokom dana, ljudsko biće noću, prelepa Odet čeka zakletvu prave ljubavi da prekine kletvu.

Velika legenda o zagonetnoj labud-ženi jedna je od najromantičnijih baletskih klasika, koja je na odgovarajući način smešten u eru otmenih romansa, karakterističnim po eleganciji, stilu i harmoniji.

Sa čuvenim lirskim uspehom Petra Iljiča Čajkovskog, „Labudovo jezero“ prikazuje tragičnu ljubav između princeze Odete i princa Zigfrida. Bez sumnje, biće izvedena do savršenstva uz pomoć neuporedive virtuoznosti umetnika velikog ruskog Boljšoj baleta. Ovo je univerzalno i očaravajuće remek delo ljubavi.

Koreografiju za ovaj balet uradio je Jurij Grigorovič.

Trajanje: 160 minuta. Cena ulaznice: 1.200 RSD. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.