Naslovna » Izlasci » Sport » Beogradska čokoladna trka 2015, 28. februara
Beogradska čokoladna trka
Beogradska čokoladna trka

Beogradska čokoladna trka 2015, 28. februara

U subotu, 28. februara od 12.00, kod kluba Tezga na Dorćolu počeće prva Beogradska čokoladna trka u Srbiji i istoriji našeg grada.

Očekuje se 300 trkača – sladokusaca koji će protrčati centralnim gradskim ulicama deleći slatkiše slučajnim prolaznicima.

Trka ima i simboličan karakter: u vremenu u kom mnogima život nije sladak, beogradski trkači okupili su se da pokažu da sport i rekreacija mnogima mogu da život učine prihvatljivijim, lepšim i slađim.

– Jedna čokoladica ima 150 kalorija. To je energija koju potrošimo trčeći približno tri kilometra. Jedan način da kontrolišemo svoju telesnu masu jeste da ne jedemo slatkiše. Drugi je umerenost u slatkišima i redovan trening. Naš izbor jeste fizička aktivnost, trčanje i sladak život – izjavio je Veroljub Zmijanac, maratonac i jedan od organizatora trke.

Grupa entuzijasta okupljenih oko Beogradskog trkačkog kluba želi da inspirativnim akcijama motiviše sugrađane na pokret. Ovog puta poruka je jasna: „Slobodno jedi čokoladu i ne plaši se viška kilograma. Sav višak kalorija jednostavno sprži trčanjem“.

Ti si moja čokolada, ja sam tvoja čokolada…

Trka ima i svoju himnu, a to je pesma grupe Idoli „Čokolada“.

Koliko puta smo obećali sebi da nećemo jesti slatkiše i da ćemo se hraniti zdravije. Ne odričite se slatkoće u životu a višak kalorija jednostavno potrošite trčanjem.

U sklopu programa trke planirano je upoznavanje sa Školom trčanja, jedinstvenim četvoromesečnim grupnim programom vežbanja za početnike koju organizuje Beogradski trkački klub.

Beogradska čokoladna trka 2015 je otvorena i besplatna za sve. Trka je revijalnog karaktera. Dužina trke je četiri kilometara, a trasa trke vodi centralnim gradskim ulicama: Strahinjića Bana, Kralja Petra, Knez Mihailova, Terazije i Francuska.

Za trku nije potrebna zvanična prijava, svi ljudi dobre volje su dobrodošli, a jedini uslov da učestvujete je da ponesete omiljenu čokoladu, što je ujedno i startnina kojom potvrđujete učešće. Na kraju trčanja sva čokolada mora biti pojedena. (danubeogradu.rs)