Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » „Bivši bar“ u klubu „Drugstore“, 21. februara
Drugstore party
Drugstore party

„Bivši bar“ u klubu „Drugstore“, 21. februara

Velika rođendanska žurka „Bivšeg bara“ biće organizovana u subotu, 21. februara od 23.00, u klubu „Drugstore“.

U „maloj sobi“ nastupaju PTŽC, Stevie Whisper, Pharmacist, Filip Xavi. U „tajnim odajama“ biće Kӣr (live), A//O & pann+onn & Nemanja Lazić (live), Doo, Vitanov.

U momentu kada se svima učinilo da je gotovo sa beogradskim undergroundom, kod Paliluske pijace se pojavio „Bivši bar“. Smešten u staru, rustičnu kuću sa dvorištem, okupio je one „drugačije“. Ubrzo, ekipa ljudi koja je smislila koncept „Bivšeg bara“, poklonila je Beogradu, u istom kraju, i jedini pravi underground klub – „Drugstore“.

Iz stare kućice na Paliluli, „Bivši“ se preselio u Kosovsku i nastavio tradiciju, dok je „Drugstore“ promenio lokaciju u nov, veliki industrijski prostor kod Pančevačkog mosta. Namerno izmešten iz popularnih distrikta i rečnih obala, doneo je nešto što pre nismo imali, duh Berlina.

Ponovo je stvorena subkultura naše prestonice. U ovom stvaranju su učestvovali mnogi, a među njima i muzičari, atristi, dj-evi kao što su Traxx, Massimiliano Pagliara, Perc, Jonas Kopp, Orgue Electronique, Dj Tlr, Suregon, DVS1, Morphosis… Beograd se konačno upisao na mapu evropskih underground klubova.

I dan danas, jedina dva mesta kroz koje diše alternativa u ovom gradu su „Bivši bar“ i „Drugstore“. U subotu će biti tačno tri godine od kada je ponovo sve oživelo. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.