Naslovna » Izlasci » Festivali » Drugi Mikser tango festival, od 6. do 9. februara
Mikser tango festival
Mikser tango festival

Drugi Mikser tango festival, od 6. do 9. februara

Drugi Mikser tango festival koji će biti održan od 6. do 9. februara održava u Mikser House-u, još jednom će predstaviti bogatu kulturu najpoznatijeg argentinskog plesa.

Tokom četiri dana trajanja festivala, svi zainteresovani će moći da uživaju u plesnim večerima, tango seminarima, koncertnom programu, sajmu plesne obuće i odeće, plesu na ledu, empanadama i vinu.

Festival se otvara 6. februara od 21.00, kada će iskusni tango igrači uglačani pod zameniti ledom i zaigrati na Miksalištu (otvoreno klizalište u Mostarskoj 5). Narednog dana, od 17.00 do 18.00 u Mikser House-u tango seminar drže tango plesači Dobrin Nedev i Vladislav Petrov iz Bugarske, dok je večernji program rezervisan za maskenbal „U Drakulinom dvorcu“ koji će se odigrati u zgradi Jevrejske opštine (ulica Kralja Petra) uz izbor za najbolju masku večeri.

U nedelju, 8. februara, od 12.00 do 14.00 i od 15.00 do 17.00, tango seminar drži Miša Plavšić, koji se plesom aktivno bavi već 43 godine i zaslužan je za popularizaciju tanga u Srbiji, dok će gosti iz Bugarske još jednom održati seminar od 17.00 do 23.00. Koncertni program počinje u 21.00, nastupima Sonja Daša dua, tri Amorosso i Libercuatra.

Ulaznica je 400 dinara, a karta važi i za Mikser milongu koja počinje u 22.00 iste večeri i traje do jutarnjih časova.

Poslednjeg dana festivala, u ponedeljak, 9. februara, od 19.00 Maja Cvetković će održati promotivni besplatni čas joge za sve zainteresovane, dok se veče nastavlja u 21.00 još jednom Mikser Milongom.

Program festivala pratiće i sajam odeće i obuće za tango, a svi posetioci će imati priliku i da probaju tradicionalno argentinsko jelo, empanade, uz odabrana vina. (danubeogradu.rs)