Naslovna » Izlasci » Izložbe » Galerija Beogradske tvrđave: Počinje nova sezona
Galerija Beogradske tvrđave
Galerija Beogradske tvrđave

Galerija Beogradske tvrđave: Počinje nova sezona

Galerija Beogradske tvrđave u Stambol kapiji biće otvorena danas od 13.00 izložbom studenata Fakulteta primenjenih umetnosti.

Nova sezona počeće potpisivanjem Protokola o saradnji JP „Beogradska tvrđava“ i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, čiji će studenti izlagati na ukupno četiri izložbe u Stambol kapiji tokom 2015. godine. Zahvaljujući saradnji, tokom godine biće organizovane i međunarodne radionice studenata u prostoru Kule Nebojša.

Na prvoj izložbi predstaviće se 17 studenata druge i treće godine odseka: Primenjeno slikarstvo, Konzervacija i restauracija slika i umetničkih dela na papiru i Scenografija. Izložba se može pogledati do 5. marta, a radno vreme galerije je od 10.00 do 17.00. Ulaz je besplatan.Za dž

Predstaviće se 13 umetnika

Konkurs za izlaganje u Galeriji Beogradske tvrđave završen je 17. februara, a Umetnički savet (Olivera Vukotić, Vesna Knežević i Miloš Đorđević) izabrao je 12 umetnika koji će tokom 2015. godine izlagati svoje radove u Galeriji u Stambol kapiji.

To su: Čedomir Kesić, Danja Tekić, Gorica Miletić Omčikus, Irena Đukić, Ivan Milenković, Jelena Damjanović, Jelena Šalinić Terzić, Marina Zečević, Radoslav Tadić, Suzana Vučković, Zoran Žugić i Zorica Obradović, kao i umetnik koji je dobio termin po pozivu – Željko Đurović. Umetnički savet izabrao je i tri autora koji će izlagati ukoliko neko od autora u redovnim terminima odustane (Novak Novaković, Jovana Živčić i Mišo Filipovac).

Na konkurs se prijavilo 112 umetnika, uglavnom mlađe generacije, a znatan broj prijava stigao je od autora iz zemalja u okruženju, što ukazuje da je galerija prepoznata kao bitan galerijski prostor u regionu i potvrđuje renome koji je, od osnivanja do danas, stekla u umetničkim krugovima.

Po utvrđenom rasporedu, u 2015. godini biće realizovano 13 izložbi izabranih umetnika. Svaka izložba trajaće po 15 dana i biće propraćena katalogom i plakatom.

Takođe, tokom 2015. godine biće održane i četiri izložbe studenata Fakulteta likovnih i primenjenih umetnosti, koje će trajati po deset dana. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.