Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » „The Last Panthers“: Snimanje u Beogradu
The Last Panthers - snimanje
The Last Panthers - snimanje

„The Last Panthers“: Snimanje u Beogradu

U Donjem gradu na Kalemegdanu, ali i na drugim lokacijama u Beogradu, u toku je snimanje filmske serije „The Last Panthers“.

Producent serije od šest jednočasovnih epizoda, Piter Kartlon (Sky Network, Velika Britanija), zahvalio se gradonačelniku Siniši Malom jer je Beograd širom otvorio vrata celoj ekipi.

On je istakao da je fasciniran glumcima, tehničarima i prevodiocima koji učestvuju u ovom projektu. Karlton je precizirao da je reč o viskobudžetnoj TV-seriji, čija se radnja odvija u Engleskoj, Francuskoj i Srbiji i prati život tri glavna lika, od koji je jedan Mitar, srpski gangster.

Scenario je napisao engleski pisac krimi-romana Džon Torn na osnovu istraživanja novinara Žeroma Pjera o bandi lopova „Pink Pantera“.

Glavne uloge tumače Džon Hart, Samanta Morton i Tahar Rahim, kao i Patrik Azam, Manu Himenez i Kamelija Jordana. Uloge tumače i glumci iz Srbije i regiona: Nikola Đuričko, Marko Janketić, Slaviša Čurović, Igor Benčina, Gordan Kičić, Bojan Žirović, Bojan Dimitrijević i Goran Bogdan.

Pored Beograda, filmska ekipa je snimala scene i u Londonu, Marselju, Dubaiju i Crnoj Gori. Reditelj je Johan Renk.

Važna stvar za Beograd

– Ovo je veoma važna stvar za grad Beograd, za domaću privredu, za naše firme, za hotelijerstvo… Svaki ovakav film donese našem gradu nekoliko miliona evra i zato smo mi tu da im pružimo punu podršku – ukazao je Siniša Mali.

Takođe, kako je rekao, ovo donosi i dobit našim javnim preduzećima, s obzirom na to da se iznajmljivanje ove lokacije na Kalemegdanu plaća Beogradskoj tvrđavi, tu su i druga preduzeća koja im pružaju punu podršku u ovom poslu kao što su Beograd put, Gradska čistoća, Zelenilo Beograd, Vodovod i kanalizacija, GSP.

Ekipa je ovde već desetak dana, a snimanje će trajati pet nedelja. Pored Kalemegdana snimaće se i na Dorćolu i putu ka Pančevu.

– Drago mi je što su prepoznali grad Beograd kao dobru i atraktivnu lokaciju za ovu vrstu posla – istakao je gradonačelnik.

On se posebno zahvalio našoj producentskoj kući „Work in Progress“ koja je do sada u Beograd dovela ekipe filmova kao što su „Tri dana za ubistvo“, „November Man“ i glumce poput Džerarda Batlera, Pirsa Brosnana, Selme Hajek i Kevina Kostnera.

– Glavni glumac u ovom filmu je Džon Hart i veoma mi je drago što ovako velike filmske zvezde imaju priliku da se upoznaju sa našim glavnim gradom. Nadam se da će iz Beograda poneti pregršt dobrih utisaka sa sobom što će doprineti reputaciji našeg grada – istakao je Mali. (Beoinfo / danubeogradu.rs)

loading...

Jedan komentar

  1. Jedva cekam da je gledam ,sretan rad ljudi !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.