Naslovna » Izlasci » Festivali » Prvi Savamala Book Fest od 22. do 28. marta
Savamala Book Fest
Savamala Book Fest

Prvi Savamala Book Fest od 22. do 28. marta

U Mikser House-u, od 22. do 28. marta biće održan prvi Savamala Book fest, tj. dani kulture knjige i čitanja.

Tokom sedam dana trajanja festivala publika će imati priliku da na drugačiji i nov način iskusi kulturu čitanja i knjige, upozna se sa nesvakidašnjim naslovima domaćih i stranih pisaca, otkrije mlade, neafirmisane autore i učestvuje u bogatom i brižljivo kreiranom pratećem programu.

Mikser House će se pretvoriti u knjižaru / biblioteku / čitaonicu / striparnicu / radionicu, gde će svi posetioci imati priliku da prelistaju, pročitaju, kupe nesvakidašnje naslove domaćih i stranih autora.

Potencijal, talenat i svežina

Savamala Book Fest ima za cilj da pruži jedinstveno čitalačko iskustvo i doživljaj kulture knjige, pružajući odgovore na pitanja zašto je važno čitati, šta čini dobrog pisca, koliko je važan dizajn knjige i mnoga druga.

Posebna pažnja biće posvećena mladim, neafirmisanim piscima koji vrlo često u sebi kriju veliki potencijal, talenat i svežinu koju će imati priliku da predstave publici na festivalu.

U okviru pratećeg programa festivala predstaviće se Krokodilova kuća za književnost, najmlađi posetioci će kroz tematske kreativne radionice naučiti kako se „rađa“ knjiga, prolazeći kroz čitav proces nastanka knjige, biće organizovane promocije knjiga i gostovanja autora, performansi čitanja, čitaonice stranih zemalja, izdrada stripova i još mnogo toga.

Prvi Savamala Book Fest biće otvoren za posetioce od 12.00 do 22.00, odnosno od 10.00 do 22.00 u subotu. Jednodnevna ulaznica je 100 RSD, dok je komplet ulaznica za sve dane festivala 350 RSD. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.