Naslovna » Izlasci » Festivali » 62. BFDKF: „U mraku“ o rudarima
62. BFDKF - U mraku
62. BFDKF - U mraku

62. BFDKF: „U mraku“ o rudarima

Dokumentarni film „U mraku“, talentovanog mladog reditelja Gorana Stankovića biće premijerno prikazan na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma (BFDKF), koji će biti održan od 23. do 29. marta u Dvorani Doma sindikata.

– Moji prvi studentski radovi su bili prikazani na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, i tada sam prvi put sa nekom nepoznatom publikom gledao svoje filmove i dobijao ohrabrenje da ih i dalje pravim. Drago mi je da posle skoro četiri godine rada na svom prvom dugometražnom filmu (‘U mraku’) imam priliku da ga premijerno prikažem na istom mestu, u jednoj osveženoj postavci festivala. Ovaj film govori o rudarima i životu ispod zemlje, ali u velikoj meri govori o svima nama koji u ovoj sveopštoj tami čekamo da nam svane – kaže Goran Stanković.

„U mraku” je intiman portret mladog rudara Davora, koji zajedno sa svojim ocem radi u rudniku uglja u jugoistočnoj Srbiji. Pokušavajući da opstane u svojoj nameri da promeni zanimanje i pronađe pravi put za svoju budućnost, a u isto vreme trudeći se da ispuni očekivanja svoje porodice, Davor čeka pravi trenutak za promenu i sanja o novom životu.

Ispleten sofisticiranim narativnim nitima i izvanredno snimljen, dokumentarni film Gorana Stankovića jedno je u nizu ostvarenja o kojima će se zasigurno pričati i nakon predstojećeg Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Selekcija „Dvorište“ je domaća takmičarska selekcija 62. BFDKF-a. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.