Naslovna » Izlasci » Beogradska biciklistička kuhinja
Beogradska biciklistička kuhinja
Beogradska biciklistička kuhinja

Beogradska biciklistička kuhinja

U subotu, 14. marta od 19.00, u Kraljevića Marka 8 počinje sa radom Beogradska biciklistička kuhinja (Bike Kitchen Belgrade).

To je mesto na kom će se okupljati zaljubljenici u bicikle i ljudi koji volonterski pomažu beogradskim biciklistima u održavanju i popravljanju svojih dvotočkaša, kao i negovanju kulture „uradi-sam“ (DIY).

U biciklističkoj kuhinji može se pogledati oprema za bicikle i proizvode od delova bicikala koje izrađuju Sundri Pop i Urbane MakeStuff.

Bike Kitchen je otvoren za posetioce radnim danima od 12.00 do 20.00, vikendom od 12.00 do 18.00 ili dok god ima potrebe. Sastanci, prezentacije i projekcije održavaju se sredom od 18.00 do 20.00. Seminari, radionice i vožnje su na programu vikendom, uz prethodnu najavu.

Od 21.00 večeras interaktivnim performansom predstaviće se meksički umetnik Rodrigo Guzman, učesnik rezidencijalnog programa galerije.

„Biciklistička“ galerija

Galerija u Kraljevića Marka 8 je izlagački i produkcijski prostor za istraživanje i eksperiment. Okrenuta ka budućnosti, prikazuje lokalne i internacionalne mlade perspektivne umetnike.

Ona uključuje sva polja savremenih umetničkih praksi: igra, crtež, nove medije, instalaciju, muziku, slikanje, performans, fotografiju, skulpturu i video.

Pored izlagačkog programa tokom 2015. u galeriji će biti realizovane četiri umetničke rezidencije. Ovaj program je namenjen lokalnim umetnicima u usponu, sa ciljem da stimuliše i podrži stvaranje novih umetničkih dela.

Prostorije Urbanog Inkubatora u Savamali postale su mesto za istraživanje novih kulturno-umetničkih praksi, za produkcijski rad i slobodno i kreativno izražavanje pojedinca. U ovim prostorijama treću godinu zaredom radi i Gradska Gerila (ex.Goethe-Gerila) okupljajući veliki broj mladih profesionalaca koji kroz aktivističke i kreativne akcije rade na unapređivanju i menjanju urbanih sredina i kulturnog života u gradu.

Tokom 2015. godine Gradska Gerila u saradnji sa Urbanim Inkubatorom održaće niz edukativnih i praktičnih radionica u oblasti kreativnih industrija, koje će mladima na početku karijere omogućiti sticanje novih znanja i alata za rad, unapređenje veština, razmenu iskustava, kao i kreativno promišljanje i rad u cilju uspešnije profesionalne orijentacije. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.