Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » DJ Dasha Rush u klubu Drugstore
DJ Dasha Rush
DJ Dasha Rush

DJ Dasha Rush u klubu Drugstore

Lepotica za gramofonima, DJ Dasha Rush, nastupiće u klubu Drugstore, 7. marta od 22.00. Na ovom dugoočekivanom, pravom rejvu u Beogradu, podršku će pružiti Filip Xavi i Pharmacist.

Spremite se za underground berlinsku techno žurku!

Prvi put se beogradskoj publici predstavila pre tačno godinu dana, upravo u klubu Drugstore. Njen sjajan minimal-techno set ostao je „urezan“ u zidove ove underground kupole kod Pančevačkog mosta… U subotu se vraća za jedan od svojih najdražih mix pultova i najavljuje još bolju žurku nego prošle godine: „Samo su vam potrebne uši“!

Dasha Rush je rođena u Moskvi, ali najviše vremena provodi na relaciji Pariz – London – Japan, radeći kao tehno producent, DJ i artist. Njen prvi live nastup bio je deo izložbe u galeriji. Koristila je zvučne instalacije uz pozorišnu koreografiju sa ciljem da istraži emotivne i tehnološke aspekte elektronske muzike.

Vodi svoje izdavačke kuće „Fullpanda“ i „Hunger to Create““. Prvo techno izdanje na Fullpanda imalo je značajan uspeh i našlo se u top chartovima najboljih techno didžejeva. Pre desetak godina objavila je debitantski album „Forms aint Formats“. Ne prestajući sa eksperimentima, 2009, objavljuje i drugi album „I Run Iron I Run Ironic“.

U januaru 2010. izdaje na legendarnoj etiketi „Sonic Groove Records, Sonic State EP sa tri treka koji se mogu opisati kao mračni, futuristički, industrijalizovani bass techno. Krajem 2010. Dasha pokreće novi projekat LADA u saradnji sa Larsom Hemmerlingom iz Berlina. Usledio je EP „Unspoken“.

Zvuk koji „proizvodi“ Dasha Rush postao je sinonim za novu dekadu techno muzike. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.