Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » DJ Xhin u klubu „Drugstore“
DJ Xhin u Beogradu
DJ Xhin u Beogradu

DJ Xhin u klubu „Drugstore“

Najveća zvezda singapurske underground techno scene, DJ Xhin, konačno dolazi u Beograd, 14. marta u klub „Drugstore“.

Ovaj ekscentrični futurista za gramofonima, poznat je po tome što samo jednom godišnje ekskluzivno nastupa u Evropi, a ovog puta na njegovoj mapi je naša prestonica! Osim ovog minimal-techno genija, dolazi još jedno veliko ime sa svetske underground scene, Mary Velo iz Berlina.

Subota veče u beogradskoj „techno katedrali“ rezervisana je za još jedan pravi veliki rejv u saradnji sa „Power Source Music“. Domaću podršku pružiće Mirko Lazarević i Vladimir Erdber.

Karte se mogu kupiti u Zla Shtek shopu, u TC Sremska (Maršala Birjuzova 2-4), po ceni od 690 RSD.

Tehno svaštara

DJ Xhin (Šin) poreklom iz Singapura, ušetao je u svet muzike davne 1997. godine. Nekoliko godina kasnije počinje da se bavi produkcijom i 2003 godine izdaje EP pod nazivom „Xycle“ koji je poslužio kao odskočna daska za njegovu dalju muzičku karijeru.

Posle toga izdaje debi album pod nazivom „Supersonicstate“ i dobija podršku muzičke javnosti. Preokret u karijeri dogodio se 2006. kada je objavio remiks za dablinski Five Green Circle’s, a traka pod imenom „Ronan’s BBQ“ pravi haos na tehno podijumima širom evropskih underground klubova.

Ubrzo se seli za Berlin, gde sada izdaje za etiketu „Stroboscopic Artefacts“ i promoviše svoj mračni, intenzivni i eksperimentalni tehno. Poznat je po futurističkom zvuku i mešavini tehna, ambijenta i IDM-a.

Kanađanku Mary Velo je beogradska publika imala priliku da čuje tokom prošle godine. Uspešno se bavi produkcijom i iza sebe ima izdanja za etikete poput: „Frozen Border“, „Semantica“, „Gynoid Audio“ i „Coincidence“ i pokazuje da njeni talenti vode ka vrhu.

Njene trake puštaju i poznati producenti poput Silent Servant, Function, James Ruskin, Ben Sims, Rebekah, Brendon Moeller, Edit Select, Dominik Eulberg, Toby Tobias i ROD. Traka nazvana „Detune“ je svrstana u Sandwell District’s Fabric 69 mix CD. Mary je nastupala po poznatim klubovima i festivalima širom evrope poput Berghaina. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.